Επίσης διατίθεται: syrostoday.gr Lite edition
Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017
Ανατολή: 7:03 πμ - Δύση: 6:04 μμ
ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ, ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΑΘΗΝΑΙΑΣ, ΑΡΧΙΠΠΟΥ
Φιλοθέη

Ροή σχολίων

Σχόλια μελών

phoenix simon
phoenix simon

Δείτε τι πρόλαβε να κάνει σε μόλις ενάμισυ χρόνο ο Κ. Πελετίδης. Μπορείτε να κάνετε τη σύγκριση με τα καθ' ημάς και να κατανοήσετε και για ένα ακόμα λόγο που δεν υπερψηφίστηκε το κατά τα άλλα ήπιο ψήφισμα συμπαράστασης στον Κ. Πελετίδη:

"Πελετίδης: Ο δήμαρχος της Πάτρας που έκανε την κοινωνική πολιτική απόλυτη προτεραιότητα
03/10/2015
Κανένα σχόλιο ακόμα

Κώστας Πελετίδης, ο δήμαρχος της Πάτρας που εκλέχθηκε με ΚΚΕ παρά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του 3ου δήμου της χώρας είναι πετσοκομμένος από τα μνημόνια η κοινωνική πολιτική είναι απόλυτη προτεραιότητα.

1. Εξασφάλισε την ημερήσια διατροφή για όλους τους απόρους της πόλης.

2. Κάνει την διανομή κατ’ οίκον των μερίδων φαγητού μέσω δικύκλων, για όσους άπορους αδυνατούν να βγουν από το σπίτι είτε λόγω αναπηρίας, είτε λόγω ασθένειας, είτε λόγω ηλικίας.
"Sponsored links"

3. Έφτιαξε κεντρικά μαγειρεία στην Πλαζ για να φτιάχνουν το φαγητό.

4. Προμηθεύτηκε βαν για να μεταφέρει εγκαίρως το ζεστό φαγητό από τα κεντρικά μαγειρεία προς τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία.

5. Καθιέρωσε από από αυτή την σχολική χρονιά κολατσιό για όλους τους μαθητές, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση των γονιών τους, προκειμένου να μην γίνεται διάκριση ανάμεσα σε εύπορους και μη.

6. Έχει ήδη ετοιμάσει 13 δομές σε όλη την πόλη, που καλύπτουν γεωγραφικά όλη την Πάτρα, για την διανομή του φαγητού.

7. Μείωση δημοτικών τελών, αύξηση για τη μεγάλη ιδιοκτησία.

Το σύνθημα του Δήμου είναι ένα: “κανείς μόνος του στην κρίση”.

Και οι εργαζόμενοι στο Δήμο προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους.

Έργο των 300.000, στοίχισε μόνο 1000 ευρώ

Χαρακτηριστικό της δημαρχίας Πελετίδη είναι και το έργο της αποκατάστασης της πλαζ στην οποία διασφάλισε πολύ μικρό κόστος, καταφέρνοντας έτσι να λύσει ένα πρόβλημα που σοβούσε εδώ και πολλά χρόνια.
"Sponsored links"

Είναι χαρακτηριστικό, ότι αυτή η αποκατάσταση των περίπου 800 μέτρων της Πλαζ, που ένας συμβατικός προϋπολογισμός θα απαιτούσε περί τις 300.000 ευρώ και κατά συνέπεια θα καθιστούσε απαγορευτικό το έργο, ολοκληρώθηκε με μόλις… 1000 ευρώ!

Κι όμως: Τόσο περίπου στοίχησε στους Πατρινούς η αποκατάσταση του δρόμου που οδηγεί στην Πλαζ, ο οποίος επιτρέπει πλέον να φιλοξενούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι λουόμενοι, αλλά παράλληλα να κάνει ασφαλή την διέλευση τροχοφόρων και περιπατητών.

Βασικό μερίδιο σε αυτό τον φθηνό και αποτελεσματικό σχεδιασμό, πιστώνονται ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος, ο (άμισθος) σύμβουλος του Δημάρχου, Δημήτρης Αϊβαλής και ο προϊστάμενος του Γραφείου Κίνησης του Δήμου Πατρέων, Κώστας Ξούρας.

Οι οποίοι κατάφεραν να αξιοποιήσουν κατά το καλύτερο δυνατό τις Υπηρεσίες, τα μηχανήματα και το προσωπικό του Δήμου και με πρακτικές λύσεις, να αποκαταστήσουν το οδόστρωμα. Καθαρίζοντας αρχικά την παραλία από τις μεγάλες πέτρες και τα κομμάτια οδοστρώματος που εδώ και χρόνια είχαν καταρρεύσει και μπαζώνοντας στη συνέχεια όλη την έκταση.

Και βέβαια χρειάστηκε και η πολιτική παρέμβαση του Κώστα Πελετίδη, ο οποίος σε αγαστή συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και την Εισαγγελία, παρέκαμψαν δεξιοτεχνικά, τα όποια τυπικά προσκόμματα έφερνε στο έργο, η κρατική γραφειοκρατία…

Το πάρκινγκ στον λαό

Στις 9 Σεπτεμβρίου, συνεργεία του δήμου, παρόντων του δημάρχου, αντιδημάρχων και της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, άνοιξαν και αφαίρεσαν τις καγκελόπορτες που είχε τοποθετήσει ο ΟΛΠΑ, προσπαθώντας έτσι να εμποδίσει τις εργασίες για τη δημιουργία δύο μεγάλων χώρων στάθμευσης στο ύψος του ναυτικού ομίλου.

Πηγές από τον δήμο αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη κίνηση του ΟΛΠΑ ήταν αυθαίρετη και προκλητική, την ώρα που τα έργα για τη δημιουργία των χώρων στάθμευσης είχαν ήδη ξεκινήσει.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Πελετίδης κατήγγειλε τον ΟΛΠΑ για την παρεμπόδιση των εργασιών που στόχο έχουν την άμεση λειτουργία των συγκεκριμένων χώρων στάθμευσης, οι οποίοι θα εξυπηρετούν πάνω από 1.000 αυτοκίνητα.

Σε δηλώσεις του σε τοπικά μέσα ο δήμαρχος τόνισε ότι πρόκειται για έργο ζωτικής ανάγκης, το οποίο θα ανακουφίσει άμεσα το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης, θα λειτουργεί δωρεάν και ταυτόχρονα θα επιτυγχάνει την άμεση και δωρεάν μεταφορά οδηγών και επιβατών στο κέντρο μέσω των λεωφορείων που θα δρομολογηθούν.

«Η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ούτε να υποχωρήσει στην απαίτησή της για άμεση παραχώρηση όλου του θαλάσσιου μετώπου στον λαό της Πάτρας, προκειμένου να καλυτερεύσει η ποιότητα της ζωής του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Ο Πελετίδης έδωσε σε άπορους στην Πάτρα την εκμετάλλευση ελαιόδεντρων

Ο Δήμαρχος Πάτρας είχε πρωτοστατήσει και στο να δοθούν ελαιόδεντρα σε άπορους. Πριν ένα χρόνο περίπου, τον Νοέμβρη του 2014 έγραφε σχετικά η ιστοσελίδα kar.org.gr:

Επειδή στην Πάτρα κατά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές πλειοψήφισαν οι κομμουνιστές, είναι φυσικό και επόμενο η δημοτική αρχή να μην ασχολείται με σοβαρά και κεφαλαιώδη προβλήματα της πόλης, όπως κάνει π.χ. ο δήμος Ναυπλιέων, ο οποίος ασχολήθηκε με το να ονομάσει τον Αντώνη Σαμαρά επίτιμο δημότη του. Εμείς εδώ, κολλημένοι κομμουνιστές, επιμένουμε να ασχολούμαστε με τρίχες, όπως π.χ. πώς θα ανακουφίσουμε (έστω και λίγο) τους συμπολίτες μας που υποφέρουν.

Μέσα σ” αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, οι διοικούντες τον δήμο σκέφτηκαν κάτι απλό: να αξιοποιήσουν κατά τον πιο πρόσφορο τρόπο την δημοτική περιουσία. Κι ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία τού δήμου υπάρχουν και… ελιές! Μιας και στο σχέδιο πόλης έχουν ενταχθεί αγροί και χωράφια, πολλά των οποίων έχουν ήδη απαλλοτριωθεί προκειμένου να ανοιχτούν δρόμοι, να γίνουν πλατείες, να χτιστούν σχολεία κλπ, είναι λογικό να υπάρχουν μεταξύ τους και κάποια με ελιές. Η απλή σκέψη της δημοτικής αρχής, λοιπόν, ήταν να καταγράψει τις ελιές των απαλλοτριωμένων εκτάσεων και στην συνέχεια να παραχωρήσει το δικαίωμα συλλογής και εκμετάλλευσης του ελαιοκάρπου τους σε άπορες οικογένειες, άνεργους, πολύτεκνους κλπ.

Μοίρασε τις σχετικές άδειες στους δικαιούχους κι εκείνοι ξαμολύθηκαν να βγάλουν το λάδι των οικογενειών τους. Όλα καλά ως εδώ και μπράβο στον δήμαρχο και στην ομάδα του, που σκέφτηκαν κάτι τέτοιο. Όμως… Όμως, τώρα αρχίζουν τα προβλήματα. Πρώτα-πρώτα, σε κάποια από τα χωράφια που προαναφέραμε, πλάκωσε η αστυνομία για να συλλάβει τους ελαιοσυλλέκτες. Μάταια οι άνθρωποι επέδειξαν την άδεια του δήμου κι άδικα διαμαρτυρήθηκαν, αφού τα όργανα της τάξης ήσαν ανένδοτα: έπρεπε να συλλάβουν τους κλέφτες και να τους προσαγάγουν για εξακρίβωση στοιχείων.

Ευτυχώς, κάποιος από τους «κλέφτες» κατάφερε και ενημέρωσε τηλεφωνικά την αρμόδια του δήμου, η οποία έσπευσε στο αστυνομικό τμήμα. Στην ερώτησή της «γιατί τους συλλάβατε, αφού σας έδειξαν την άδεια με την υπογραφή τού δημάρχου;», η απάντηση ήταν αφοπλιστική: «Κυρία μου, τόσα χρόνια αυτές τις ελιές τις μαζεύουμε εμείς οι αστυνομικοί για να βγάζουμε το λάδι μας»! Τελικά, οι εκπρόσωποι του νόμου κατάλαβαν ότι η υπόθεση δεν θα εξελισσόταν προς το συμφέρον τους αν την παρατραβούσαν και άφησαν ελεύθερους τους «εγκληματίες».

Πρόλαβαν, όμως, να προσθέσουν «πείτε τους, τουλάχιστον, να φέρουν και σε μας κανένα τενεκέ λάδι». Ανοίγουμε παρένθεση για να κάνουμε μια απαραίτητη διευκρίνιση. Φυσικά, οι αστυνομικοί τού τοπικού τμήματος δεν πήγαιναν οι ίδιοι να μαζέψουν ελιές. Γι” αυτή την δουλειά υπήρχαν συνεργεία με τον κατάλληλο εξοπλισμό (όχι σαν τους φουκαράδες που τους κάλεσε ο δήμος να μζέψουν ελιές κι εκείνοι δεν είχαν ούτε λιόπανα).

Οι αστυνομικοί έκαναν, απλώς, τα στραβά μάτια ενώ, παράλληλα, φρόντιζαν να απομακρύνουν τους περίεργους. Κλείνουμε την παρένθεση και συνεχίζουμε. Ανακουφισμένοι, οι άνθρωποι γύρισαν στα σπίτια τους. Όμως, εκεί τους περίμενε άλλη μια έκπληξη. Δυο υπάλληλοι του δήμου πήγαν με άγριες διαθέσεις για «τσαμπουκά», επειδή «αυτές τις ελιές τις μαζεύουμε εμείς με τους αστυνομικούς και μοιραζόμαστε το λάδι χρόνια τώρα»!

Προφανώς, οι δυο υπηρέτες τού δήμου ήσαν σίγουροι πως είχαν αποκτήσει κάποιο δικαίωμα χρησικτησίας επί της δημοτικής περιουσίας. Οι -έκπληκτοι με όσα τους συνέβαιναν- άνθρωποι ξανατηλεφώνησαν στην αρμόδια, η οποία ζήτησε να μιλήσει με τους «διαμαρτυρόμενους» δημοτικούς υπαλλήλους και τους επέπληξε αυστηρά, προειδοποώντας τους για τις συνέπειες που θα είχαν αν επέμεναν. Τελικά, εκείνοι κατάλαβαν ότι ο «τσαμπουκάς» τους δεν θα έβγαζε πουθενά και αναγκάστηκαν να φύγουν.

Όχι, όμως, δίχως να προσθέσουν με αγανάκτηση: «τέτοιες μαλακίες κάνει ο Πελετίδης και δεν πρόκειται να ξαναβγεί». Το ότι κανένας δεν πίστεψε ότι αυτοί οι δυο ψήφισαν Πελετίδη, δεν έχει καμμιά σημασία. Κι αν όλα αυτά σας ακούγονται απίθανα, περιμένετε διότι δεν φτάσαμε ακόμη στο καλύτερο. Το ίδιο βράδυ, παρουσιάστηκαν σε άλλη οικογένεια ελαιοσυλλεκτών τέσσερις ιερείς τής κοντινής εκκλησίας, απαιτώντας να σταματήσει αμέσως η διαδικασία συλλογής τού ελαιοκάρπου, διότι «αυτές τις ελιές τις μαζεύουμε εμείς χρόνια τώρα, για να βγάζουμε το λάδι για τα καντήλια της εκκλησίας»(!)

Φυσικά, έγινε πάλι το -συνηθισμένο πια- τηλεφώνημα στην αρμόδια. Όμως, οι εν λόγω ιερείς ήσαν τόσο φορτικοί και τόσο επίμονοι ώστε χρειάστηκε η προσωπική παρέμβαση του δημάρχου για να πειστούν να αποχωρήσουν και να αφήσουν τους ανθρώπους στην ησυχία τους. Προφανώς, οι σεμνοί λευίτες διαπίστωσαν με αγανάκτηση ότι ο κομμουνιστής (και, σίγουρα, άθεος) δήμαρχος δεν έδινε δεκάρα για τα καντήλια τους… Αυτή ήταν η μικρή σημερινή μας ιστορία.

Την οποία, βεβαίως, μη περιμένετε να διαβάσετε και σε κάποια τοπική εφημερίδα ή να ακούσετε σε κάποιο τοπικό κανάλι. Σκεφτείτε, όμως: αν οι εφημερίδες και τα κανάλια δεν ήσαν όπως είναι, ποιόν λόγο ύπαρξης θα είχαν τα ιστολόγια; Τελειώνω. Είτε σας αρέσουν οι ιστορίες λαδιού είτε όχι, δείτε -ή και ξαναδείτε- την πρώτη ιστορία («Το Ρολόι») από την εξαιρετική σπονδυλωτή ταινία «Το κανόνι και τ” αηδόνι«, των Ιάκωβου και Γιώργου Καμπανέλλη (σε σενάριο του πρώτου). Θα ξοδέψετε 34 λεπτά από την ζωή σας αλλά δεν θα μετανοιώσετε ποτέ."

ΠΗΓΗ: http://agonaskritis.gr/%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CE%BA/

0    0
H KAKIA ΜΑΓΙΣΣΑ
H KAKIA ΜΑΓΙΣΣΑ

Αν ψηφίσετε τον Κούλη Μητσοτάκη και την παρέα του, με την ιδέα ότι θα σας σώσουν, είναι σαν να ψηφίζετε την Μέρκελ και τον Σόιμπλε, που μοναδικός τους σκοπός είναι να επιβάλλουν την Νεοκατοχή στην Ελλάδα, την πλήρη εξαθλίωση των Ελλήνων, ως εκδίκηση για την Αντίσταση του Ελληνικού Λαού, στις ορδές των Τευτόνων, πατεράδων τους.-

0    0
phoenix simon
phoenix simon

Ποια η δράση του Κ. Πελετίδη; Μπορείτε να τη συγκρίνετε και με τα καθ' ημάς:

"... Ο Πελετίδης και η δράση του

Από την εκλογή του μέχρι υπάρχει πληθώρα σχολίων, δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στο διαδίκτυο σχετικά με την δραστηριότητα του δημάρχου Πατρών, υποψηφίου με το ΚΚΕ, Κώστα Πελετίδη. Συνήθως, τα δημοσιεύματα αυτά προέρχονται από ανεξάρτητα μέσα, ενώ τα αστικά ΜΜΕ λίγες φορές αναφέρονται στο έργο του. Μέχρι τώρα η δράση του δημάρχου αφορούσε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, ορθολογικής διαχείρισης των οικονομικών του δήμου, ειδικότερα σχετικά με τα δημόσια έργα, σύγκρουσης με διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά και συμφέροντα που λυμαίνονταν την περιουσία του Δήμου της Πάτρας, όπως όταν είχε πρωτοστατήσει στο να δοθούν οι χρήσεις καρπών από ελαιόδεντρα σε άπορους της πόλης. Χαρακτηριστικό της δημαρχίας Πελετίδη είναι το έργο της αποκατάστασης της πλαζ της πόλης. Ενώ ένας συμβατικός προϋπολογισμός θα απαιτούσε περί τις 300.000 ευρώ, ολοκληρώθηκε με μόλις 1000 ευρώ.

Σε ζητήματα διαχείρισης ΕΣΠΑ μαζί με άλλους δημάρχους εκλεγμένους επίσης με το ΚΚΕ προέβαλαν μια άλλη κατεύθυνση καταγγέλλοντας την υλοποίησή τους με τη σύμπραξη των διαφόρων «τοπικών Κοινωνικών Εταίρων», δηλαδή Περιφέρειες, Δήμοι, ΝΠΔΔ και Κοινωφελείς τους επιχειρήσεις, Εκκλησία, ιδιώτες και καταναλωτικές οργανώσεις, ΜΚΟ και άτυπα κοινωνικά δίκτυα. Εδώ θα μπορούσε κάποιος βέβαια να ισχυριστεί ότι το πρόβλημα με τα ΕΣΠΑ είναι πολύ πιο δομικό και ότι η διαχείρισή τους συνάδει άμεσα με τις νέες συνθήκες ελαστικής εργασίας. Σε κάθε περίπτωση όμως ο Πελετίδης συγκροτεί ένα άλλο μοντέλο άσκησης πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια βέβαια του Καλλικράτη και των πολιτικών λιτότητας γεγονός που τον φέρνει σε σύγκρουση με το θεσμικό σύστημα. Η φιλεργατική στάση του για παράδειγμα τον έφερε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, όταν μπήκε εμπόδιο σε απολύσεις εργαζομένων.

poreia-afisa-1

Ο Πελετίδης λοιπόν προέρχεται άμεσα από την παράδοση του Άννινου μέσα από την διαδοχή των διαφόρων παρατάξεων του ΚΚΕ στην πόλη. Ο ίδιος ξαναθέτει με την δράση του τον ρόλο τον «κόκκινων» δημάρχων στην οργάνωση και την υποστήριξη των λαϊκών αγώνων. Το ζήτημα είναι εάν μπορεί η ευρύτερη αριστερά και ιδιαίτερα η αντικαπιταλιστική να αδράξει την ευκαιρία και να προτάξει ένα νέο ευρύ εργατικό ανατρεπτικό μέτωπο.

Η δυνατότητα μιας αριστερής ριζοσπαστικής ανατρεπτικής δημοτικής αρχής

Ποιο είναι αυτό το άλλο μοντέλο; Πρώτα πρώτα δεν είναι αυτονόητο πως οι αριστεροί δήμαρχοι είναι γενικά «τίμιοι», ενώ η «τιμιότητα» δεν προκύπτει από το προσωπικό ήθος, αλλά είναι αποτέλεσμα πολιτικών λογικών και θεσμών. Μέχρι τώρα η εμπειρία μιας σειράς αριστερών δημοτικών αρχών (Καισαριανή, Νέα Ιωνία, Πετρούπολη, Ελληνικό, Νέα Φιλαδέλφεια) δείχνει κυρίως να κυριαρχούν οι διαχειριστικές πρακτικές και η αντίθεση με τους εργαζομένους του δήμου (προηγούμενη δημαρχία Νέας Ιωνίας, ΚΚΕ σε Βύρωνα παλιότερα – Πετρούπολη πιο πρόσφατα), ενώ πιο αξιοπρεπείς κινηματικές στάσεις εντός όμως συγκεκριμένων ορίων υπήρξαν στο Ελληνικό. Σε κάθε περίπτωση μια σύγχρονη εκδοχή αριστερής διαχείρισης, αλλά και σύγκρουσης με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι εκείνη του Άρη Βασιλόπουλου στην Νέα Φιλαδέλφεια. Θα μπορούσε κανείς δικαίως να υποστηρίξει ασκώντας κριτική σε όλους τους αριστερούς δημάρχους ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει εναλλακτική αριστερή διακυβέρνηση χωρίς ανατροπή του καλλικρατικού θεσμικού πλαισίου, των μνημονίων και της τροϊκανής πολιτικής ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ. Συνεπώς, ότι χρειάζεται μεγαλύτερη και σαφέστερη ρήξη με όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης και ότι αυτό θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο με την υποστήριξη και την ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα.

Το ερώτημα είναι πως ακριβώς θα γίνει κάτι τέτοιο; Η στην πράξη ανατροπή των καλλικρατικών θεσμών θα μπορούσε με την καθολική ενεργοποίηση των πολιτών και μια δημαρχιακή διαχείριση όχι στο όνομα του λαού, αλλά μαζί με λαό. Συγκεκριμένα, ο δημόσιος ανοιχτός ενεργός λαϊκός έλεγχος της δημαρχιακής εξουσίας και η ενεργή λαϊκή παρουσία μπορεί να επιβάλει «χρηστή» διαχείριση, αλλά και αποφάσεις προς όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας. Συνεπώς, η δημιουργία – λειτουργία – ενίσχυση των θεσμών των λαϊκών συνελεύσεων ανά γειτονιά, δηλαδή η λαϊκή – εργατική εξουσία στην πράξη, είναι η μόνη δυνατή προϋπόθεση να ανατραπούν τα θεσμικά εμπόδια των καλλικρατικών δήμων μεταφέροντας την πάλη των συσχετισμών δύναμης από το Δημοτικό Συμβούλιο μέσα στην κοινωνία. Βέβαια δεν μπορεί να υπάρξει ένα γαλατικό σοσιαλιστικό χωριό μέσα στην θάλασσα του αστικού αντιδραστικού πολιτικού θεσμικού πλαισίου. Μπορεί ωστόσο να υπάρξει ένας λαϊκός αγωνιστικός πυλώνας, αναπόσπαστο μέρος του συνολικού λαϊκού μετώπου ρήξης και ανατροπής.

Ο Πελετίδης κάνει λοιπόν ένα βήμα παραπάνω. Η πολιτική του μέχρι τώρα χαρακτηριζόταν με δράσεις από τα πάνω σχετικά με ζητήματα της πόλης οι οποίες αγκαλιάζονταν από την πλειοψηφία των πολιτών. Στις 3 Απριλίου ο δήμαρχος Πατρέων οργάνωσε κάτι ξεχωριστό. Ξεκίνησε πορεία από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα, με σκοπό τη διεκδίκηση και την υλοποίηση μέτρων κατά της ανεργίας. Επικεφαλής είναι ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και συμμετέχουν αντιδήμαρχοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, σωματείων, καθώς και πολλοί πολίτες. Όπως δήλωσε ο Κώστας Πελετίδης, «απαιτούμε από την κυβέρνηση τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των ανέργων, ενώ με τη συμμετοχή μας στην πορεία, στέλνουμε ελπιδοφόρο μήνυμα ότι δεν περνά η πολιτική που μας θέλει άβουλους, θεατές, πρόβατα έτοιμα να θυσιαστούν χωρίς να πουν λέξη». Η πορεία αγκαλιάστηκε από χιλιάδες πολίτες, ενώ στην διαδρομή χαιρετίστηκε από κατοίκους άλλων πόλεων. Η πορεία έφτασε στην Αθήνα την Κυριακή το βράδυ με συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Είναι φανερό λοιπόν ότι ο Πελετίδης κάνει κάτι νέο, κάτι διαφορετικό, αρχίζει να οργανώνει τον λαό. Στο σημείο αυτό αποκαλύπτονται ειδικά οι ευθύνες του ΚΚΕ για τη μέχρι τώρα παρουσία τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά κυρίως για την γενική του πολιτική. Εάν το ΚΚΕ επιθυμούσε, αντί ό,τι δεν ελέγχει στο κίνημα και να το καταγγέλει, όπως π.χ. στις πλατείες το 2011, θα μπορούσε με τις δυνάμεις του να παρέμβει και να το οδηγήσει, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη σε μια πολιτική αντικαπιταλιστικής ρήξης. Από αυτή την άποψη θα το ελπίζαμε η κίνηση Πελετίδη να σηματοδοτεί κάτι νέο και διαφορετικό στην πολιτική του ΚΚΕ, αν και κάτι τέτοιο δε φαίνεται δυστυχώς στη συνολική πολιτική του φυσιογνωμία και πρακτική.

Η κίνηση του Πελετίδη δεν είναι όμως τόσο «νέα» και γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο ότι συμβαίνει από την Πάτρα. Θυμίζει σε κάποιο βαθμό το αγωνιστικό παρελθόν των κόκκινων δημάρχων του μεσοπολέμου στην Καβάλα και τις Σέρρες, την λαοκρατική εαμική παράδοση, τις αγωνιστικές παραδόσεις των κόκκινων δημάρχων της μετεμφυλιακής περιόδου και της πρώτης μεταπολιτευτικής περιόδου. Το ερώτημα παραμένει ανοιχτό κατά πόσο μπορεί να προσαρμόσει αυτήν την παράδοση στις σύγχρονες ανάγκες των αγώνων της εργατικής και λαϊκής πλειοψηφίας απέναντι σε μνημόνια, μνημονιακές κυβερνήσεις ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.

Εδώ βέβαια έχει να παίξει ρόλο ιδιαίτερο η αντικαπιταλιστική αριστερά. Αντί να περιγράφει ως αδύνατη μια δημαρχιακή διοίκηση στο παρόν, οφείλει ως αριστερή αντιπολίτευση να οραματίζεται και να αγωνίζεται για μια αριστερή ριζοσπαστική και ανατρεπτική δημοτική αρχή η οποία οφείλει να είναι αποφασισμένη για σύγκρουση και ρήξη με τις καλλικρατικές δομές και τα περιοριστικά οικονομικά πλαίσια είτε προέρχονται από ΕΕ είτε από την ελληνική κυβέρνηση. Μια τέτοια δημοτική αρχή μπορεί και οφείλει να εμβαθύνει τη δημοκρατική λειτουργία του δήμου και να προωθεί τις τοπικές λαϊκές συνελεύσεις ανά γειτονιά και να σπάσει στην πράξη τον αντιδραστικό – αντιδημοκρατικό χαρακτήρα των ΟΤΑ. Και ακόμη περισσότερο, θα πρέπει να είναι αποφασισμένη να συμβάλει στον αντιμνημονιακό αγώνα. Να πρωταγωνιστήσει και να συμβάλει στον λαϊκό ξεσηκωμό, να συνδέεται με τους εργατικούς αγώνες ενισχύοντας ηθικά και οικονομικά τα απεργιακά ξεσπάσματα. Μια αριστερή δημοτική αρχή οφείλει να μετατρέψει το δήμο σε ένα είδος κέντρου αγώνα απέναντι στις πολιτικές των κυβερνήσεων και της τρόικας, να είναι φάρος αλληλεγγύης σε κάθε αντίσταση που ξεσπά όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά σε όλη την επικράτεια. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να πιάσει το ιστορικό νήμα όχι από δημάρχους διαχειριστές αλλά από δημάρχους λαϊκούς αγωνιστές. Το παράδειγμα της δημοτικής αρχής της Κερατέας στα γεγονότα είναι χαρακτηριστικό για τη συμβολή μιας μη αριστερής αλλά αγωνιστικής δημοτικής αρχής στον αγώνα του λαού.

Την ώρα που η αντιδραστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποδέχεται την πορεία με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επί της Ηρώδου Αττικού, η αντικαπιταλιστική αριστερά οφείλει να αγκαλιάσει την πρωτοβουλία με τα αυτοδιοικητικά σχήματα και τους δημοτικούς συμβούλους. Παράλληλα, να καλέσει τον Πελετίδη και το ΚΚΕ να μην σταματήσουν μόνο σε συμβολικές πορείες, αλλά να συμβάλουν στην δημιουργία ενός μεγάλου κέντρου αγώνα. Και όλα αυτά την ώρα που στην Γαλλία ξεσπάει ένα από τα μεγαλύτερα εργατικά και νεολαιίστικα κινήματα της εποχής μας γεμίζοντας με ελπίδες για έναν νέο γύρο πολύ πιο έντονων και πιο ριζοσπαστικών κινημάτων."
ΠΗΓΗ: http://info-war.gr/%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf%ce%b9%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%84%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82/

Και μια συνέντευξή του από https://jailgoldendawn.com/2017/01/22/%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%BA-%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1/

Κ. Πελετίδης: "Να αποκαλύπτουμε με κάθε τρόπο τους πολιτικούς απογόνους των ναζί"
Δήμαρχος Πάτρας Κ. Πελετίδης: Δικάζεται στις 13/2/17 γιατί αρνήθηκε να διευκολύνει τη δράση της εγκληματικής Χρυσής Αυγής

0    0
Οργισμένος ΕΛΛΗΝΑΣ
Οργισμένος ΕΛΛΗΝΑΣ

Θα ήθελα πολύ να ρωτήσω αυτούς της παράταξης του Σύριζα την Κίνηση Πολιτών Σύρου οι οποίοι τώρα βρίζουν τον Σύριζα και μας έχουν μπερδέψει.
Τελικά εσείς εκπροσωπείτε λίγο από όλα και από όπου πάρουμε ψήφους;
Τόση ευαισθησία για τον δήμαρχο καρναβαλιού στο δημοτικό συμβούλιο της Σύρου γιατί;
Θα κάνατε το ιδιο αν ήταν άλλης παράταξης, κυρίως δεξιάς; Σίγουρα όχι.
Ο δήμαρχος της Πάτρας είναι δημοκράτης η δικτάτορας και απαγορεύει στο τρίτο κόμμα της χώρας το οποίο συμμετέχει με την άδεια του Αρείου Πάγου σε εκλογές, άρα επιτρέπεται να κάνει δημόσιες συγκεντρώσεις σε περίοδο εκλογών.
Αυτός λοιπόν που απαγορεύει τέτοιες συγκεντρώσεις σε περίοδο εκλογικού αγώνα τι είναι;

Όσο για το δεύτερο κομμάτι για όσους δεν γνωρίζουν από τότε που άρχισαν να ξεμένουν τα «προσφυγάκια» στην Ελλάδα και στα πλαίσια του κατευθυνόμενου (από την Νέα Τάξη Πραγμάτων και τα ντόπια σκυλιά της…) «κύματος συμπαράστασης», έχουν βρεθεί κάποιοι δήμαρχοι που δήλωσαν πρόθυμοι να στήσουν «Κέντρα Φιλοξενίας» στις περιοχές τους – άγνωστο με ποια ανταλλάγματα… Όπως για παράδειγμα ο ανεκδιήγητος Καμίνης, ο (πασοκονεοδημοκράτης…) δήμαρχος Πύργου Ηλείας, οι ψευτοδεξιοί δήμαρχοι Τρικάλων και Λαρίσης και άλλοι…

Ποιος λείπει, ποιος λείπει, από το… κύμα συμπαράστασης; Ο κομμουνιστής δήμαρχος Πάτρας λείπει! Γιατί άραγε; Μήπως ασχολείται με τον… βασιλιά καρνάβαλο κι έχει… ξεχαστεί; Ή μήπως ο σταλινικός υποκριτής «συμπαραστέκεται» στα «προσφυγάκια», αλλά εκ του ασφαλούς και εκ του… μακρόθεν, όπως κάνουν και οι θησαυροφύλακες των δισεκατομμυρίων του Περισσού, που δεν ανοίγουν το «Σπίτι του Λαού» για να στεγαστούνε οι κατατρεγμένοι;

1    0
H KAKIA ΜΑΓΙΣΣΑ
H KAKIA ΜΑΓΙΣΣΑ

Εεεελα ρε, άσε τα αστεία.... !!!!!
αφού θα τα ψηφιιιιιιιίσεις !!!

0    0
Οργισμένος ΕΛΛΗΝΑΣ
Οργισμένος ΕΛΛΗΝΑΣ


Η λάσπη κατά της Χρυσής Αυγής έχει έναν σκοπό να την ρίξουν κάτω από την τρίτη θέση.
Όπως βλέπουμε οι περισσότεροι σε όλες τις δημοσκοπησεις σε περίπτωση εκλογών θα έχουμε 5 κόμματα μόνο στην βουλή αφού φυσικά δεν μπαίνουν οι ΑΝΕΛ, Ποτάμι, ένωση κέντρωων και δεν ανεβαίνει κανείς άλλος. Έτσι λοιπόν όσο παραμένει τρίτη δύναμη ή Χ.Α τους δημιουργεί πρόβλημα αφού η νδ δεν πρόκειται να βγει αυτόδύναμη και το κλέφτοπάσοκ είναι πίσω από την Χ.Α. όπως και ΚΚ€.
Έχετε την εντύπωση ότι ο κόσμος που πεινάει που του έκοψαν την σύνταξη που μεγαλώνει η ανεργία που έχει τόσα προβλήματα τον ενδιαφέρει ένα βίντεο? Στο βιντεο ο Κασιδιαρης 30 χρονών ο Μιχαλολιακος 35 ενώ μεταξύ τους έχουν 23 χρόνια διαφορά χαχαχαχα
Πάσοκ νδ ποτάμι Σύριζα ΑΝΕΛ έχουν παραδώσει την χώρα στους Γερμανούς, αυτοί είναι οι γερμανοτσολιαδες αυτοί είναι οι ναζί. Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιομαστε μέρα που είναι.
Ασκούν τα συστημικα ΜΜΕ ψυχολογικό πόλεμο στο να μην ψηφίσει ο κόσμος την Χρυσή Αυγή να ψηφίσει τι ρε αλήτες? Ξανά νδ? Να πάει στο κλέφτοπάσοκ? Η συνταγή των μνημονίων σας είναι αποτυχία καταστρέψετε την χώρα και το μόνο που σας φταίει είναι η Χρυσή Αυγή.
ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΤΡΆΠΕΖΕΣ πάσοκ νδ Σύριζα ΚΚ€ και το μόνο που πουλάτε στον κόσμο είναι μη ψηφίσετε την Χρυσή Αυγή γιατί όλοι εσείς είστε πολιτικά πτώματα και κάνετε καριέρα πάνω της.
Μιλάτε για δημοκρατία ενώ είστε οι μεγαλύτεροι φασίστες και κατά τα άλλα σας φταίει η ΧΑ λαμογια.
Θα μπορούσα να γράψω έκθεση από τα σκάνδαλα σας αλλά θα κουράσω τον κόσμο.

1    0
phoenix simon
phoenix simon

Περισσότερα για το ναζιστικό χαρακτήρα και την εγκληματική δράση του μορφώματος της ΧΑ στα
https://jailgoldendawn.com/
http://goldendawnwatch.org/
http://www.antinazizone.gr/

0    1
Οργισμένος ΕΛΛΗΝΑΣ
Οργισμένος ΕΛΛΗΝΑΣ

Με το που βγήκε νέα δημοσκόπηση με 8,5% η Χρυσή Αυγή, ξεκίνησαν οι νέες χρυσαυγιαδες.
Και για να τελειώνουμε με κομπλεξικους, Ναζί είστε όλοι οι υπόλοιποι γιατί εσείς έχετε στηθεί στα 4 στους Γερμανούς. Πάσοκ νδ ποτάμι Σύριζα ΑΝΕΛ έχετε παραδώσει την χώρα στους Γερμανούς όχι η Χρυσή Αυγή.

2    0
phoenix simon
phoenix simon

"... Μετά τη σημερινή αποκάλυψη κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιμένει ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς είναι η Χρυσή Αυγή και τι είδους «πατριώτες» είναι τα ηγετικά της στελέχη."
Δηλαδή, με βάση και τα σημερινά δημοσιεύματα, ένα μόρφωμα με νεοναζιστικό χαρακτήρα, με διαπιστωμένη εγκληματική δράση και με μέλη καραμπινάτους θαυμαστές του χιτλερισμού.

0    2
Οργισμένος ΕΛΛΗΝΑΣ
Οργισμένος ΕΛΛΗΝΑΣ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Η Μέρκελ χρηματοδοτεί τον Σύριζα και τον Ψαρρά για να συκοφαντούν την Χρυσή Αυγή!

Το γερμανικό υπουργείο των Εξωτερικών, ήτοι η κυβέρνηση της Μέρκελ, χρηματοδότησε την κατάπτυστη έκδοση του ελληνικού παραρτήματος του ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, το οποίο φέρει την υπογραφή του βασικού ψευδομάρτυρα κατά της Χρυσής Αυγής, στρατευμένου μαρξιστή δημοσιογράφου Δ. Ψαρρά και τον πομπώδη τίτλο: «Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη Δικαιοσύνη»!
Με πρόσφατη την δικαίωση του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή αναφορικά με τις άθλιες κατηγορίες περί ύπαρξης «μαύρων ταμείων» και «μαύρων χρηματοδοτών», εγείρεται μείζον πολιτικό θέμα με την αποκάλυψη πως η συγκεκριμένη έκδοση της οποίας συγγραφέας είναι ο υβριστής και συκοφάντης της Χρυσής Αυγής Ψαρράς, όπως και οι περισσότερες δραστηριότητες του ελληνικού παραρτήματος του ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, χρηματοδοτούνται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, δηλαδή από την κυβέρνηση της Μέρκελ!
Η αποκάλυψη αυτή, συνιστά σκάνδαλο μεγατόνων διότι αποδεικνύει πως τόσο η εγκληματική συμμορία του Σύριζα, όσο και ο δημοσιογράφος του Ιού, έχουν αναλάβει εργολαβικά την λυσσαλέα πολεμική κατά του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, με χρήματα του γερμανικού κράτους!

Υπενθυμίζεται ότι το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ- παράρτημα Ελλάδας, βρίσκεται υπό την σκέπη του Σύριζα, διοργανώνοντας συνέδρια όπως εκείνο το οποίο έλαβε χώρα στις 20-22 Μαρτίου 2014, στο Θέατρο Ακροπόλ στην Αθήνα, με θέμα «Η Αριστερά στην κυβέρνηση - τι, γιατί και πως», όπου μίλησαν όλα τα εξέχοντα στελέχη της γερμανοχρηματοδοτούμενης συμμορίας, όπως οι Γιάννης Δραγασάκης μέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Καλύβης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου μέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας μέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου μέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης μέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και τέλος ο ίδιος ο πρόεδρος του Σύριζα, Αλέξης Τσίπρας!
Διόλου τυχαία μάλιστα, στην παρουσίαση-συζήτηση της έκδοσης κατά της Χρυσής Αυγής με υπογραφή Ψαρρά, παραβρέθηκε πλήθος βουλευτών του Σύριζα, καθώς και η γνωστή για τις ανθελληνικές της θέσεις, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ρεπούση.

Πλέον, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η πολιτική σκευωρία εις βάρος της Χρυσής Αυγής χρηματοδοτείται από γερμανικά κεφάλαια τα οποία εισρέουν δίχως φειδώ προς κόμματα και δημοσιογράφους, προκειμένου να συκοφαντούν την Χρυσή Αυγή.
Μετά από αυτή την αποκάλυψη, η οποία εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο τον βασικό κατήγορο της Χρυσής Αυγής Ψαρρά (σε βιβλίο του οποίου στηρίχθηκε το άθλιο Πόρισμα Βουρλιώτη), όσο και το κόμμα της Κουμουνδούρου, δέον όπως το συνταγματικό τόξο μετονομαστεί σε μνημονιακό. Διότι άπαντες οι απατεώνες που εξουσιάζουν τυραννικά τον Ελληνικό Λαό, πληρώνονται από τους Γερμανούς για να σπιλώνουν το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, την μοναδική απειλή για τους δανειστές και διεθνείς τοκογλύφους!
Αυτή είναι η Αριστερά του Σύριζα και αυτός ο «αντικειμενικός» δημοσιογράφος Ψαρράς: χρηματοδοτούμενοι από τη Μέρκελ και τη γερμανική κυβέρνηση, με την ομπρέλα του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ!


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/skandalo-megatonwn-h-merkel-chrhmatodotei-suriza-kai-ton-psarra-tou-iou-kat#ixzz4YaCmMGNn

1    0
phoenix simon
phoenix simon

Όσο κι αν πασχίζουν να φανούν ως τα "καλά" παιδιά για την πατρίδα τόσο τα πεπραγμένα τους θα δείχνουν το πραγματικό και αποκρουστικό τους πρόσωπο: Το παρακάτω από τη σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών. Τα αποκαλυπτικά βίντεο αλλά και χαρακτηριστικές φωτογραφίες που αναφέρονται στο κείμενο θα τα βρείτε στη σελίδα
http://www.efsyn.gr/arthro/i-alithini-patrida-tis-hrysis-aygis

"Η αληθινή πατρίδα των ναζί
editorial-2.jpg
13.02.2017, 10:21 | Ετικέτες: Χρυσή Αυγή, Ναζί, Νίκος Μιχαλολιάκος
Συντάκτης:
ΕΦ.ΣΥΝ.

Υποτίθεται ότι όσα κάνει η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με τις διακηρύξεις της, ακόμα και οι αγριότητες και η καταφυγή στην ωμή βία, οφείλονται στην υπερβολική αγάπη της οργάνωσης αυτής για την πατρίδα!

Σήμερα αποκαλύπτουμε ότι πράγματι η οργάνωση έχει εμμονή με την πατρίδα. Μόνο που αυτή η πατρίδα δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα. Για την ακρίβεια είναι η πατρίδα των εχθρών της Ελλάδας, η ναζιστική Γερμανία.

Οσα θέλει να αποκρύψει τόσα χρόνια η ναζιστική οργάνωση φανερώνονται στο βίντεο που φέρνουμε σήμερα στη δημοσιότητα. Ολη η ηγεσία της οργάνωσης, με επικεφαλής τον ίδιο τον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο, μετέχει σε μια καθαρά ναζιστική τελετουργία για να τιμήσει τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής και να τραγουδήσει το «Υπεράνω όλων η Γερμανία».

Γι' αυτήν την «πατρίδα» μάχεται λοιπόν η Χρυσή Αυγή. Για τη Γερμανία του Χίτλερ, για τη Βέρμαχτ και τις δυνάμεις των Ες Ες που αιματοκύλισαν τη χώρα μας.

Ολα τα προβεβλημένα στελέχη της οργάνωσης παίρνουν μέρος στην τελετή, προσκυνούν τη σημαία των κατακτητών, μολύνουν τον ελληνικό εθνικό ύμνο με τον χιτλερικό χαιρετισμό και κραυγάζουν σε κάθε ευκαιρία τα συνθήματα του Αδόλφου Χίτλερ: Ζήτω η Νίκη (Sieg Heil) και Εξω οι Εβραίοι (Juden Raus).

Και για όσους δεν κατάλαβαν, το εθνικοσοσιαλιστικό μουσικό συγκρότημα του θεωρητικού της οργάνωσης μιλά με περιφρόνηση για την ελληνική σημαία, ζητάει να καεί αυτό το «γαλανόλευκο κουρέλι» και δηλώνει πιστό στη σημαία του Τρίτου Ράιχ.

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα των στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης που υποδύονται τους πατριώτες, ενώ στην πραγματικότητα συμπλέουν με τους πιο ξεδιάντροπους προδότες, τους δωσιλόγους και τους συνεργάτες των εχθρών.

Αυτή είναι η οργάνωση που τολμά να σέρνει στα δικαστήρια τον δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη, επειδή έκανε το χρέος του, δηλαδή αρνήθηκε να γίνουν ο δήμος και οι υπηρεσίες του όχημα της ναζιστικής δράσης και προπαγάνδας.

Μετά τη σημερινή αποκάλυψη κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιμένει ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς είναι η Χρυσή Αυγή και τι είδους «πατριώτες» είναι τα ηγετικά της στελέχη."
Ένα χαρακτηριστικό βίντεο:

0    1
Οργισμένος ΕΛΛΗΝΑΣ
Οργισμένος ΕΛΛΗΝΑΣ

Μετά από μια σειρά αντισυνταγματικών μέτρων και διώξεων εις βάρος του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών στο διάβα τεσσάρων ετών, ήρθε η εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και μέσων ενημέρωσης και κυρίως τα αποτελέσματα αυτής για να επιβεβαιώσουν ξανά πως τα μεγαλύτερα μεταπολιτευτικά εγκλήματα σ’ αυτή τη χώρα έγιναν στο όνομα της «δημοκρατίας».
Ποια είναι όμως αυτή η «δημοκρατία» την οποία επικαλούνται άπαντες οι αντίπαλοι της Χρυσής Αυγής και στο όνομα της οποίας διαπράττουν τα ανομήματά τους; Πίσω από το «δημοκρατικό» προσωπείο των κατηγόρων, των υβριστών και συκοφαντών του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, κρύβεται μια στυγνή και αμείλικτη οικονομική δικτατορία η οποία πλουτίζει αφενός υπηρετώντας τις εντολές του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου και αφετέρου απομυζώντας το αίμα του Λαού μας.
Αυτή η καπιταλιστική κλίκα υποχρεώθηκε να εμφανιστεί στο προσκήνιο και να καταδείξει το ρόλο της το έτος 2012, όταν παρά την μιντιακή τρομοκρατία ο Ελληνικός Λαός αποφάσισε να εμπιστευθεί το Κίνημά μας, οδηγώντας το με περηφάνια στη Βουλή των Ελλήνων. Αίφνης, όλα τα κόμματα εντός κι εκτός κοινοβουλίου, εκείνα τα οποία υποτίθεται πως συγκρούονταν σκληρά «για την προάσπιση των συμφερόντων του Λαού», συνενώθηκαν και συνασπίσθηκαν εις σάρκαν μία για να «καταπολεμηθεί το τέρας της ακροδεξιάς». Ο πολιτικός, οικονομικός και μιντιακός αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής υπήρξαν τα παρελκόμενα των μεθοδεύσεων αυτής της συμμορίας, με προφανή στόχο την εξαφάνιση της μοναδικής για τα συμφέροντά τους απειλής.
Η τακτική της συμμορίας των πλουτοκρατών δεν ήταν νέα. Βασίστηκε στην παλαιότερη εμπειρία τους, βασικό στοιχείο της οποίας είναι η άποψη ότι το χρήμα αγοράζει τα πάντα. Στην περίπτωση του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος βεβαίως δεν ηττήθηκε απλά, αλλά συνετρίβη. Και συνετρίβη διότι η κινητήριος δύναμη του Πολιτικού Αγώνος του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών δεν είναι η εξυπηρέτηση της ιδιοτέλειας ενός εκάστου ή των συμφερόντων μιας οργανωμένης συντεχνίας ή τάξης, αλλά η Πίστη στην Εθνική Ιδέα, η Πίστη στην Πατρίδα, στο Λαό και στην Ελευθερία.
Αξίζει στο σημείο τούτο να επισημάνουμε τη δήλωση μιας εξέχουσας προσωπικότητος της Αριστεράς αναφορικά με τις εξελίξεις στο ΔΟΛ, για να αντιληφθεί ο καθένας τον βαθιά καθεστωτικό της ρόλο στο μεταπολιτευτικό έκτρωμα που εξουσιάζει το Λαό μας. Η προσωπικότης αυτή έχει ξεχωριστή και ιδιάζουσα θέση στην ελληνόφωνη Αριστερά, σε μια ελληνόφωνη Αριστερά που έχει μάλιστα το θράσος να απαιτεί την παλλαϊκή αναγνώριση του «πατριωτικού» της χαρακτήρα.
Δήλωσε λοιπόν ο Μίκης Θεοδωράκης: «ο ΔΟΛ αποτελεί πια θεσμό της Δημοκρατίας»! Ελάχιστοι έδωσαν σημασία σε αυτή τη δήλωση, μια δήλωση η οποία αποκαλύπτει σε όλο της το πλάτος την βαθιά υποκρισία της Αριστεράς και τον ολοκληρωτικά καθεστωτικό της χαρακτήρα.
Κι ερχόμαστε τώρα στη συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής για τα συμπεράσματα της εξεταστικής επιτροπής για τη δανειοδότηση κομμάτων και μέσων ενημέρωσης. Συμπεράσματα τα οποία δεν θα μπορούσαν να διαφέρουν από τα αντίστοιχα ανάλογων επιτροπών οι οποίες στήθηκαν επί σειρά δεκαετιών όχι για να αναδείξουν εγκληματικού χαρακτήρα ενέργειες αλλά για να τις συγκαλύψουν. Μοναδική παραφωνία στο «δημοκρατικό» θέατρο σκιών, το κόμμα εκείνο απέναντι στο οποίο συνασπίσθηκαν κλέφτες, ψεύτες, απατεώνες και δολοφόνοι ενός ολόκληρου Λαού, το κόμμα εκείνο το οποίο ξεκάθαρα πια εκφράζει την Ψυχή ενός Λαού και μιας Πατρίδος που κάποιοι επιχειρούν με λύσσα να εξαφανίσουν.
Στο όνομα της «δημοκρατίας» για μια ακόμα φορά, σκάνδαλα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και διασπάθισης δημοσίου χρήματος για τα οποία υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο, επιδιώχθηκε να θαφτούν. Όπως είχε άλλωστε δηλώσει ο σημερινός πρόεδρος της βουλής σε συνέδριο οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης «είναι προτιμότερο να μην γίνεται συζήτηση για οικονομικές ατασθαλίες και σκάνδαλα, διότι ο μόνος ευνοημένος από κάτι τέτοιο θα είναι η Χρυσή Αυγή».
Η Χρυσή Αυγή όμως, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα, δεν σιώπησε. Ανέδειξε οικονομικά και πολιτικά εγκλήματα και κατέδειξε τους ενόχους. Καθόλου συμπτωματικά, λίγες μέρες μετά, οι πληρωμένες δημοσκοπήσεις-μαϊμού των χρεοκοπημένων κομμάτων και μέσων ενημέρωσης, «διαπίστωναν» μια ελαφριά κάμψη της εκλογικής της επιρροής! Αυτό είναι ένα πρώτο δείγμα των ευχαριστιών των χρεοκοπημένων μέσων εξαπάτησης προς τα χρεοκοπημένα κόμματα της διαφθοράς και της σαπίλας.
Την ίδια ώρα, η σταλινική ΕΡΤ αποφάσιζε στο όνομα της «δημοκρατίας» να λογοκρίνει της δηλώσεις του Αρχηγού, βουλευτών και στελεχών του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, συστήνοντας μια επιτροπή κόκκινων κομισάριων η οποία και θα κρίνει αν θα προβάλλονται αυτές στην κρατική τηλεόραση! Μόλις λίγες μέρες μετά, στο δελτίο ειδήσεων της κόκκινης ΕΡΤ στα αραβικά, το ρεπορτάζ για την «υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία» κοσμούσε ένα πανό στα κάγκελα σχολείου, το οποίο έγραφε το εξής φιλειρηνικό μήνυμα: «τσακίστε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής»! Ήταν κι αυτό μια ευγενική προσφορά στο όνομα της «δημοκρατίας» καθώς φαίνεται…
Ας μη τρέφουν όλοι αυτοί, την παραμικρή αυταπάτη: θα ‘ρθει μια μέρα που θα τους χτυπήσουμε την πόρτα για να αποδώσουμε ως Κράτος Εθνικό, Κοινωνική Δικαιοσύνη. Όχι βεβαίως στο όνομα μιας σάπιας και μέχρι το μεδούλι διεφθαρμένης «δημοκρατίας», αλλά στο όνομα της Πατρίδος και του Λαού που καταληστεύτηκαν και εξακολουθούν να καταληστεύονται από την αντεθνική ολιγαρχία του πλούτου, τα κόμματα και τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης που ελέγχει.


4    0
phoenix simon
phoenix simon

Περί σοβαρής ΧΑ (2)
[από http://www.efsyn.gr/arthro/oi-kryfoi-kalesmenoi-toy-firer-mihaloliakoy]:

"Οι κρυφοί καλεσμένοι του φίρερ Μιχαλολιάκου
nazi-imia-iii-weg.jpg
Ο Ματίας Φίσερ, επικεφαλής ομάδας της νεοναζιστικής οργάνωσης Τρίτος Δρόμος, στη φιέστα για τα Ιμια
02.02.2017, 13:29 | Ετικέτες: Χρυσή Αυγή, Ναζί, Γερμανία, οργανωμένο έγκλημα
Συντάκτης:
Δημήτρης Ψαρράς

Θέλει ο φίρερ Μιχαλολιάκος να κρυφτεί και οι Ευρωπαίοι νεοναζί καλεσμένοι του δεν τον αφήνουν.

Οπως αποδεικνύεται με φωτογραφικά ντοκουμέντα, η ετήσια δήθεν «πατριωτική» φιέστα για τα Ιμια της Χρυσής Αυγής ήταν και φέτος ένα πρόσχημα για να συγκεντρωθούν στην Αθήνα ομοϊδεάτες της ναζιστικής οργάνωσης από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Η Χρυσή Αυγή το αποκρύπτει στα σχετικά ρεπορτάζ, αλλά το διαλαλούν με περηφάνια οι αποδέκτες της πρόσκλησής της.

Ανάμεσα στους καλεσμένους του Μιχαλολιάκου ήταν και φέτος οι εκπρόσωποι του γερμανικού Τρίτου Δρόμου (ΙΙΙ Weg), μιας οργάνωσης η οποία χαρακτηρίζεται «νεοναζιστική» από τη γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος και η δράση της έχει τεθεί υπό διερεύνηση.

Σύμφωνα με την Κεντρική Υπηρεσία Πολιτικής Επιμόρφωσης στο Βρανδεμβούργο, ο Τρίτος Δρόμος είναι «προσανατολισμένος στη βία και είναι έτοιμος να εξωθήσει και άλλους στη βία. Ο σημερινός του εχθρός είναι οι πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα».

Στην τελευταία έκθεση της Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος επισημαίνεται η σχέση της οργάνωσης με εγκληματικές ενέργειες και καταγράφονται δημοσιεύματα στον ιστότοπό της, στα οποία επαινούνται οι δολοφονικοί εμπρησμοί κέντρων φιλοξενίας προσφύγων.

Η αντιπροσωπεία του Τρίτου Δρόμου που κλήθηκε στην Αθήνα από τη Χρυσή Αυγή είχε επικεφαλής τον Ματίας Φίσερ και τον Κάι Τσίμερμαν.

Ο πρώτος είναι ένας από τους γνωστότερους νεοναζί της Βαυαρίας. Σύμφωνα με την τοπική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, ο Φίσερ υπήρξε μέλος του εξτρεμιστικού δικτύου «Freies Netz Sud», το οποίο τέθηκε εκτός νόμου από τις γερμανικές αρχές τον Ιούλιο του 2014.

Ο Τσίμερμαν υπήρξε επίσης μέλος της ίδιας οργάνωσης και το 2011 καταδικάστηκε σε φυλάκιση για βίαιη επίθεση και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Σήμερα είναι μέλος της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Burgerinitiative Soziales Furth», που κι αυτή διαδέχτηκε το απαγορευμένο «Freies Netz Sud».

Ο Τρίτος Δρόμος είναι μια οργάνωση-κέλυφος, η οποία έχει πάρει τη μορφή «πολιτικού κόμματος» προκειμένου να δυσκολέψει τις γερμανικές αρχές στον έλεγχο της δράσης της.

Πρόκειται για την ίδια μέθοδο που ακολουθεί η Χρυσή Αυγή από τη δεκαετία του 1980, καλύπτοντας τη βίαιη δράση των μελών της και των Ταγμάτων Εφόδου πίσω από τη βιτρίνα ενός νόμιμου κόμματος.

Ο Ματίας Φίσερ είχε κληθεί στην Αθήνα από τη Χρυσή Αυγή και στην αντίστοιχη φιέστα του 2013, επικεφαλής αντιπροσωπείας του «Freies Netz Sud».

Είχε μάλιστα τότε φωτογραφηθεί με τον Μιχαλολιάκο και τον Κασιδιάρη μέσα στη Βουλή.

Οταν αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του επισκέπτη του, προκλήθηκε σκάνδαλο και ο Μιχαλολιάκος απολογήθηκε, ισχυριζόμενος ότι δεν τον γνώριζε και ότι του συστήθηκε ως δημοσιογράφος.

Ο ισχυρισμός, βέβαια, αποδεικνύεται σήμερα απολύτως ψευδής."
Περισσότερα στο: https://jailgoldendawn.com/

0    4
Οργισμένος ΕΛΛΗΝΑΣ
Οργισμένος ΕΛΛΗΝΑΣ

Υπόθεση «Συνεργείο»: Απέκρυψαν το γεγονός ότι το δήθεν «θύμα» ήταν κατηγορούμενος ως τρομοκράτης!

Μεγάλο «φυντάνι» αποδείχθηκε ο σημερινός μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο Παναγιώτης Δριμυλής, μέλος στο στέκι «Συνεργείο» της Ηλιούπολης, έκανε μήνυση κατά αγνώστων δραστών στις 10 Ιουλίου 2013 για σωματικές βλάβες που του προκλήθηκαν. Στη μήνυσή του ανέφερε ότι του επιτέθηκαν 15 Χρυσαυγίτες και τον χτυπούσαν με ξύλινα κοντάρια και σιδερένιους λοστούς σε όλο το σώμα, αλλά του προκάλεσαν μόνο… μερικούς μώλωπες.

Ακόμα όμως κι αυτοί οι υποτιθέμενοι «μώλωπες» δεν διαπιστώθηκαν ποτέ, καθώς ο μάρτυρας ουδέποτε πήγε στο νοσοκομείο για να εξεταστεί από γιατρό. Επιπλέον, όταν την επόμενη μέρα προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης για να δώσει κατάθεση, ρωτήθηκε από τον προανακριτικό υπάλληλο: «Επιθυμείς να εξεταστείς από Ιατροδικαστή;». Και η απάντησή του ήταν: «Όχι, δεν επιθυμώ να εξεταστώ».

Δηλαδή καταγγέλλει σωματικές βλάβες, οι οποίες όμως δεν αποδεικνύονται από κανένα ιατρικό πιστοποιητικό. Αν υπήρχαν, για ποιο λόγο αρνούνταν επίμονα να εξεταστεί από γιατρό; Και γιατί αρνήθηκε να προσέλθει ακόμα και στον ιατροδικαστή όπου θα υπήρχε η δυνατότητα να εξακριβωθεί εάν όντως τραυματίστηκε; Πολύ απλά, διότι αυτά που ισχυρίζεται ουδέποτε συνέβησαν και η καταγγελία του ήταν απόλυτα αβάσιμη!

Πρόκειται για άλλη μία διάτρητη δικογραφία από αυτές που συνένωσε ο Δένδιας και έστειλε στην Κουτζαμάνη προκειμένου να διωχθεί η Χρυσή Αυγή ως «εγκληματική οργάνωση»! Η πολιτική σκοπιμότητα αυτών των πρωτοφανών στα νομικά χρονικά μεθοδεύσεων είναι προφανής. Το σημαντικότερο όλων όμως, είναι το γεγονός ότι αποδείχθηκε πως ο μάρτυρας είχε σοβαρότατες περιπέτειες κατά το παρελθόν με τη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εξέτασής του, αποκαλύφθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης ότι ο Δριμυλής τον Ιούλιο του 1996 είχε συλληφθεί ως συνεργός του γνωστού αναρχικού τρομοκράτη Χριστόφορου Μαρίνου.

Η κατηγορία αφορούσε ένοπλη επίθεση στις 5 Ιουλίου 1996 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια, όπου πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα ο αστυνομικός Νίκος Βαϊόπουλος.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», ο Δριμυλής φέρεται τότε να είχε κάνει διαπραγματεύσεις μιας εβδομάδας με την Αντιτρομοκρατική όπου είχε θέσει ως «απαράβατο όρο» για να προσέλθει αυτοβούλως στις Αρχές, να συλληφθεί προηγουμένως ο Χριστόφορος Μαρίνος.

Ως γνωστόν, στις 23 Ιουλίου 1996 ο Χρ. Μαρίνος βρέθηκε νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στην καμπίνα 53 του επιβατηγού πλοίου «Πήγασος» που έκανε το δρομολόγιο Σέριφος-Πειραιάς, ύστερα από επιχείρηση ανδρών της ΕΚΑΜ. Επίσημα, ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκτονία.

Την επόμενη μέρα, ο Δριμυλής εμφανίστηκε στο ραντεβού που-σύμφωνα με το ως άνω δημοσίευμα-φέρεται να είχε συμφωνηθεί με την Αστυνομία…

4    0
phoenix simon
phoenix simon

Περί σοβαρής Χ.Α. ο λόγος
(αναδημοσίευση από
http://www.efsyn.gr/arthro/o-panagiotaros-proanaggellei-tin-epithesi-sto-synergeio):

"Ο Παναγιώταρος προαναγγέλλει την επίθεση στο «Συνεργείο»
sinergeio_ilioupoli_koinonikos_xoros.jpg
Την εγκληματική αυτή ενέργεια είχε προαναγγείλει ο Παναγιώταρος λίγους μήνες πριν
10.02.2017, 17:38 | Ετικέτες: Ηλιούπολη, επιθέσεις, Χρυσή Αυγή, Ηλίας Παναγιώταρος
Συντάκτης:
Γιάννης Μπασκάκης

Δεν είναι μόνο τα μηνύματα του Λαγού στα οποία ομολογεί την επίθεση της Χρυσής Αυγής στο «Συνεργείο» της Ηλιούπολης, στην οποία ήταν επικεφαλής με το βουλευτικό του αυτοκίνητο.

Δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες που απεικονίζουν τον Μίχο.

Την εγκληματική αυτή ενέργεια είχε προαναγγείλει ο Παναγιώταρος λίγους μήνες πριν.

Οπως φαίνεται σε βίντεο αναρτημένο στο διαδίκτυο, τον Μάρτιο του 2013, ο Παναγιώταρος μιλούσε στην Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων, στον Πυρήνα της Χρυσής Αυγής, δηλαδή απ' όπου τον Ιούλιο του 2013 ξεκίνησε η επίθεση με στόχο το «Συνεργείο».

Ο Παναγιώταρος λέει ξεκάθαρα: «Οσονούπω θα κάνουμε πολύ δυνατή παρουσία στην Ηλιούπολη.

Έχουμε ξαναπάει στο παρελθόν, αλλά λίαν συντόμως, πολύ λίαν, θα κάνουμε τη βόλτα μας κι εκεί, όπως ξέρουμε εμείς, και όποιος έχει τσαγανό και αντίρρηση ας έρθει να μας το πει».

Άλλη μία απόδειξη ότι η επίθεση οργανώθηκε από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής."

Περισσότερα στο: https://jailgoldendawn.com/

0    3
8456 σχόλια μελών