Επίσης διατίθεται: syrostoday.gr Lite edition
Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
Ανατολή: 6:17 πμ - Δύση: 8:35 μμ
ΦΩΚΑ ΙΕΡΟΜ - ΙΕΖΕΚΙΗΛ ΠΡΟΦΗΤΟΥ

Ροή σχολίων

Σχόλια μελών

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φτωχαίνει η αληθινή Ελλάδα ....Καλό ταξίδι Μάνο μας !!!

1    0
ευριπιωτης γεωργιος
ευριπιωτης γεωργιος

Μας αποχαιρέτησε ακόμα Ενας μεγάλος , μας άφησε και ο Μανος.
Ελπίζουμε εκει απο την Κοσμοβουλή , που μετοίκησε να συμβάλλει στην ανάταξη του έθνους μας .
Έφυγε πριν δει τα επερχόμενα, αυτά που που οι επαίσχυντοι τύποι μας έχουν προδιαγράψει.
Ελπίζουμε γρήγορα να φιλοτεχνηθεί η προτομή του , και βεβαία να τοποθετηθεί
κάπου ψηλα .............για να μην μπορούν οι απαίδευτοι κακοί κλώνοι του γένους μας .......να τα βάψουν. Θλιψη !!

2    0
El Gato
El Gato

Τώρα που με τη συντονισμένη σιωπή όλων ξεχάστηκαν επιτέλους τα προηγούμενα, ας ξαναρχίσουν οι παράτες!! Ας εξυμνήσουμε τον ρόλο των επενδυτών και του Νεωρίου ως οικονομικού πνεύμονα και ας επιστρέψει η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων -όχι όλοι- από το ρόλο του τραμπούκου/λακέ σε αυτόν που ξέρει ακόμα καλύτερα: Του δολοφόνου των κατοίκων της πόλης και του υποβαθμιστή της τουριστικής της ανάπτυξης.

3    0
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δυστυχώς η ανακοίνωσή σας στα όσα είπε η Κυρία Καζαντζάκη , είναι η επιτομή του παλαιοκομματικού πολιτικαντισμού ,που δεν απαντά σε ένα προς ένα με στοιχεία,(προφανώς διότι δεν έχετε την δυνατότητα να τα αντικρούσετε) και προτιμάτε τις προσωπικές επιθέσεις και προσβολές κατά αυτού που σας κρίνει για ανεπάρκεια και ωραιοποίηση μηδενικών αποτελεσμάτων.

4    0
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Εύστοχο το αρθρο σας Κα Καζαντζάκη. Και εξ όσων γνωρίζω, η σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος με την εταιρεία που ανέλαβε (και ακριβοπληρώνεται) για το web marketing, υποχρεώνει την εταιρεία να παραδίδει κάθε μήνα στον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης απολογισμό με τα αποτελέσματα των δράσεων της εταιρείας για την τουριστική προώθηση της Σύρου. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό ουτε στους δημοτικούς συμβούλους , ούτε βέβαια στους Συριανούς πολίτες κανένας τέτοιος απολογισμός εκ μέρους της εν λόγω εταιρείας ή από τον Δήμο. Τι άραγε μπορεί να συμβαίνει ??? γιατί-εάν γνωρίζει ο Δήμαρχος και η παράταξή του τα στοιχεία από την εταιρεία- δέν τα δίνουν στην δημοσιότητα ??? Προφανώς η εταιρεία ακολουθώντας την συμβατική της υποχρέωση θα παραδίδει τά στοιχεία που διαθέτει στον Δήμο για να μήν εκπέσει της συμβατικής της υποχρεώσεως. Να κληθεί ο Δήμος να δώσει άμεσα ολα τα στοιχεία που του παραδίδει η εταιρεία, στη δημοσιότητα.3    0
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μιάς και είναι και Φιλανθρωπική αυτή η Διοργάνωση, μπορείτε να μας ενημερώσετε σε ποιούς Φορείς/Ιδρύματα θα πάνε τα χρήματα και τι ποσά έχουν αποφασισθεί ?
Διότι απ' όσο θυμάμαι ,την πρώτη φορά που έγινε αυτή η Διοργάνωση, ενώ είχαν αποφασισθεί τα ποσά και οι συγκεκριμένοι Φορείς/Ιδρύματα που θα τα έπαιρναν, κανείς δεν πήρε ούτε ένα ευρώ, εντελώς αδικαιολόγητα....!!!
Και για να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους τροχιά, να δώσουν ακριβείς ημερομηνίες καταβολής των ποσών , διότι έτσι είναι το σωστό. Και όχι να αποκαλείται η Διοργάνωση και φιλανθρωπική ...χωρίς φιλανθρωπικό αποτύπωμα ...!

3    0
El Gato
El Gato

Πολύ εύστοχα τα ερωτήματα που θέτει ο κ. Σπανός. Την απάντηση δίνει ο ίδιος αναφερόμενος σε οικονομικά και άλλα συμφέροντα. Γιαυτό όλοι οι ιθύνοντες και παράγοντες (συμπεριλαμβανομένου του Εργατικού Κέντρου) τηρούν σιγή ιχθύος περιμένοντας να ξεχαστεί το γεγονός ώστε σε λίγο καιρό να μπορούν πάλι να βγαίνουν και να θριαμβολογούν εξυμνώντας τους "επενδυτές" και κάνοντας φιέστες ηλεκτροδότησης και πυροτεχνημάτων. Και όλα αυτά βέβαια σε απόλυτη συνεργασία με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης όπως επίσης πολύ σωστά ο κ. Σπανός επισημαίνει.

2    0
ΣΠΑΝΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΣΠΑΝΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Τον τελευταίο καιρό με μεγάλη μου λύπη συνειδητοποίησα κάτι που απευχόμουν χρόνια τώρα: Ότι στον τόπο μου τη Σύρο δεν έχουμε μόνο οικονομική κρίση (όπως και σε όλη την Ελλάδα) αλλά το χειρότερο, έχουμε κρίση αξιών, ηθών και νομιμότητας.
Η διαίρεση, η κακία, η ανηθικότητα, η ιδιοτέλεια και το ατομικό συμφέρον επικράτησαν την ώρα που ήταν πιο αναγκαίο από ποτέ να αναδυθούν και να υπερισχύσουν η αλληλεγγύη, η ομόνοια, η εξωστρέφεια και το κοινωνικό συμφέρον.
Πάντα ήθελα να πιστεύω ότι εμείς στη Σύρο επειδή όλοι είμασταν «ή συγγενείς ή γείτονες ή φίλοι» δε θα φτάναμε ποτέ στην κρίση των αξιών των ηθών και της νομιμότητας.
Δυστυχώς έσφαλα.
Αφορμή για τις παραπάνω διαπιστώσεις μού έδωσε το Νεώριο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.
Παρακολουθώντας από πολύ κοντά τα θέματα του Νεωρίου - δεν μπορείς να το αποφύγεις άλλωστε αφού ήταν (και θα είναι ???) ένας σημαντικός οικονομικός πνεύμονας του νησιού μας, άσχετα αν κάποιοι για τους δικούς τους λόγους δε θέλουν να το παραδεχτούν – έμεινα έκπληκτος από τις συμπεριφορές που δείχνουν οι συμπατριώτες μου.
Η αφορμή της οικονομικής κρίσης του Νεωρίου έκανε να βγουν στην επιφάνεια χαιρέκακα και ζωώδη ένστικτα κάποιων. Στο πλαίσιο αυτό, «κάποιοι» βάφτισαν «κάποιους» εχθρούς περισσότερο για να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες και για δικό τους όφελος (οικονομικό ή οποιασδήποτε άλλης μορφής) φυσικά. Αυτούς τους «εχθρούς» στη συνέχεια άρχισαν δειλά-δειλά να τους βρίζουν και μετά να τους τραμπουκίζουν. Μεταφορικά και κυριολεκτικά. Αποτέλεσμα; Η πλήρης εξαχρείωση μιας ταλαιπωρημένης συριανής κοινωνίας (όσο και αν θέλει να βαυκαλίζεται ότι το επίπεδό της ήταν και παραμένει πολύ υψηλό) και η ανάδειξη του ιζήματός της, το οποίο να σημειωθεί ότι υπάρχει και παραμονεύει να βρει ευκαιρίες δράσης.
Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται παράξενο και υπερβολικό πως η οικονομική κρίση του Ναυπηγείου οδήγησε ή τουλάχιστον ανέδειξε την εξαχρείωση της συριανής κοινωνίας. Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτό το συμπέρασμα είναι πολλοί και θα σας αναφέρω λίγους από αυτούς έτσι ώστε να μπορέσετε να διαπιστώσετε και οι ίδιοι τη συνενοχή (αν όχι και τη συμμετοχή) σχεδόν όλης τη συριανής κοινωνίας, δυστυχώς.
1/ Όταν εμφανίστηκε ο «Υποψήφιος Επενδυτής» υπήρξε κάποιος από τους συνδικαλιστές, από τους πολιτικούς ή τους θρησκευτικούς εκπροσώπους, συριανός πολίτης ή εργαζόμενος του Νεωρίου που να εκφράσει κάποια επιφύλαξη ως προς τον «Επενδυτή» και να ζητήσει τα λεγόμενά του να συνοδεύονται από αποδείξεις/διασφαλίσεις ή ανεπιφύλακτα τον δέχτηκαν και τον περιφέρανε ως «Μεσσία» στα «Μέγαρα» στα καφέ και τα εστιατόρια της πόλης;
2/ Μέσα στο κλίμα της γενικής επίπλαστης ευφορίας πίστεψαν όλοι και παράλληλα προωθούσαν με κάθε τρόπο και μέσο, προφορικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, ότι οτιδήποτε γίνεται στη Σύρο και στις Κυκλάδες οφείλεται στον «Επενδυτή», και όποιος τολμούσε να το αμφισβητήσει ήταν «ενάντια στην πρόοδο και τη ανάπτυξη του νεωρίου, της Σύρου, των Κυκλάδων και της Ελλάδας γενικότερα»;
3/ Από τον Νοέμβριο μέχρι και σήμερα ανά 15νθήμερο ενημερωνόμαστε από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ότι τελειώνει η «Μεταβίβαση» και κατατίθεται το «Σχέδιο Εξυγίανσης», αλλά πάντα στο τέλος εκάστοτε 15νθημέρου οι «σκοτεινές δυνάμεις» ή οι «14» δεν αφήνουν να ολοκληρωθεί η επιθυμητή από όλους (και από τους «14» σύμφωνα με δηλώσεις τους) «Μεταβίβαση». Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς ποιο είναι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πρόβλημα και δεν γίνεται η μεταβίβαση; Γιατί ο υποψήφιος «Επενδυτής» δεν αναφέρθηκε (και δεν του ζητήθηκε να αναφερθεί) ποτέ δημόσια στο θέμα αυτό αλλά τον κάλυπταν πάντα οι δηλώσεις των «Εκπροσώπων» (sic) του;
4/ Οι τοπικές δημόσιες Υπηρεσίες και οι τοπικοί Ελεγκτικοί Μηχανισμοί του κράτους (περιφέρεια, δήμος κλπ) έκαναν και κάνουν σωστά τη δουλεία τους ή μήπως στα πλαίσια του να μην «χαλάσει η δουλειά» και με τις οδηγίες και τις παροτρύνσεις διαφόρων έκαναν «τα στραβά μάτια»;
5/ Τα χρέη του Νεωρίου την μία μας τα εμφανίζουν 65 εκατομμύρια και την άλλη 40 εκατομμύρια. Γιατί κανείς δεν λέει επίσημα στους αδαείς εργαζόμενους ότι, ανάλογα με το συνολικό ποσό των χρεών αυτοί οι πιστωτές που απαρτίζουν το 60% των χρεών «ρυθμίζουν» τους όρους του σχεδίου εξυγίανσης και μπορεί τότε οι εργαζόμενοι του Νεωρίου να γίνουν από «ρυθμιστές» σε «μειονότητα» με ότι αυτό συνεπάγεται;
6/ Οποιαδήποτε δικαστική εκκρεμότητα ή διεκδίκηση των εργαζομένων κατά του Νεωρίου παίρνει συνέχεια αναβολή για το μακρινό μέλλον με τη δικαιολογία ότι θα γίνει μεταβίβαση. Γιατί άραγε; Για να μην χρεωθεί τα πραγματικά ποσά ο «Επενδυτής»; Γιατί το Εργοστασιακό Σωματείο απαιτεί με εκφοβισμούς από τους εργαζόμενους να αποσυρθούν από τις διεκδικήσεις τους και να υπογράψουν αναδρομικές οικειοθελείς παραιτήσεις; Γιατί κανένας Υπεύθυνος δεν εξηγεί στους εργαζόμενους τις νομικές επιπτώσεις κάθε ενέργειας που κάνουν;
7/ Ενώ δεν έχει μεταβιβαστεί ακόμα το Ναυπηγείο γιατί τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα τον έχουν ονομάσει κιόλας «Ιδιοκτήτη» ενώ ο νυν ιδιοκτήτης του Νεωρίου το έχει αμφισβητήσει με επιστολή του (όπου έχει δημοσιευτεί κιόλας). Γιατί δεν ερωτάται ο «Επενδυτής» τι πραγματικά συμβαίνει; (Βέβαια δε χάνει ευκαιρία ο «Επενδυτής» να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης, εκτός από τις περιπτώσεις που του ζητείται να λάβει θέση σε ένα θέμα ή του ζητηθούν να πληρώσει χρήματα, εκεί γίνεται πάλι «Υποψήφιος»).
8/ Γιατί δε δέχεται το Εργοστασιακό Σωματείο, το Εργατικό Κέντρο και τα λοιπά προσκείμενα Σωματεία ότι μπορεί να υπάρχουν «κάποιοι», έστω μικρή μειοψηφία, που μπορούν να διαφωνούν και να έχουν διαφορετική άποψη; Δεν έχουν νόμιμο δικαίωμα; Γιατί αυτοί οι «διαφωνούντες» και οι οικογένειες τους συνεχώς να λοιδορούνται και να τους χρεώνουν όλα τα πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν από τη μη μεταβίβαση του Ναυπηγείου; Μήπως βολεύει τη Συριανή Κοινωνία η ύπαρξη «ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ»; Αν είναι δυνατόν μία συμφωνία όπου υποκινείται από τις ΗΠΑ να κινδυνεύει από μία μικρή μειοψηφία που διεκδικεί ΝΟΜΙΜΑ τα δικαιώματά της.
9/ Γιατί ενώ οι αυτοί οι «14» επί σειρά μηνών δεν έκαναν καμία καταγγελία και δεν επιδίωξαν καμία δημοσιότητα των θέσεων τους, όσο και αν κατηγορήθηκαν ή τους συκοφάντησαν, όταν επιτέλους προσπάθησαν να εμφανίσουν τις θέσεις τους στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αυτές οι θέσεις ή δεν αναρτήθηκαν ποτέ από ορισμένα μέσα, ή αναρτήθηκαν και άμεσα «κατέβηκαν» από άλλα μέσα μετά από άνωθεν παρέμβαση, ή αναρτήθηκαν σε μη αναγνώσιμο σημείο; Αυτές τις αρχές του δημοκρατικού διαλόγου πρεσβεύουν τα Μέσα του τόπου μας; Αυτή την ενημέρωση επιθυμεί η Συριανή κοινωνία;
10/ Γιατί χαιρέκακα μετά την επαίσχυντη τραμπουκική επίθεση που δέχτηκαν οι «14» στην Επιθεώρηση Εργασίας δόθηκε απεριόριστο βήμα λόγου στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα στους «Ρουβίκωνες» και στους «νταβατζήδες» των δημοκρατικών θεσμών και δεν αναζητήθηκε ποτέ ο λόγος των: «14», του Αντιπεριφερειάρχη (που όταν τέλος τον έλαβε ως Πόντιος Πιλάτος «ένιψε τας χείρας του»), του Δημάρχου, του εργολάβου κ.Σαββίδη και του «Επενδυτή» κ.Ξενοκώστα (ενώ φυσικά μας ενημέρωσαν «για τις θετικές εξελίξεις στο Νεώριο» που είπε στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας). Μήπως τα οικονομικά ή άλλα συμφέροντά σας δεν το επιτρέπουν;
Δυστυχώς έχω και άλλους πολλούς λόγους που δείχνουν ότι η Συριανή κοινωνία θέλει και ελπίζει σε «Σωτήρες» και θέλει να ακούει «Αφηγήματα», ενώ ταυτόχρονα δείχνει ανοχή σε «ανθρωποφαγίες», τραμπουκισμούς, λογοκρισίες και συκοφαντίες.
Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμα σωστά σκεπτόμενοι Συριανοί που δε θα αφήσουν να συνεχιστεί ακόμα η κρίση των αξιών, των θεσμών και της νομιμότητας.
Η Σύρος έχει, αυτή τη στιγμή, ανάγκη από περισσότερη Δημοκρατία και όχι από «ηγέτες», «σωτήρες» ή «μεσσίες». Αυτοί, όσο αυτονομούνται από το θεσμικό μας οικοδόμημα γίνονται επικίνδυνοι και ασταμάτητοι. Όπως και η βλακεία…..

3    0
H KAKIA ΜΑΓΙΣΣΑ
H KAKIA ΜΑΓΙΣΣΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ: Η ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΟΣΑ.

Για λίγο καιρό, έμεινε άνεργη, η πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας κ. Ουρανία Αντωνοπούλου. Η κυβέρνηση φρόντισε να αποκατασταθεί η κ. Ράνια Αντωνοπούλου που θυμίζουμε ότι αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, όταν αποκαλύφθηκε ότι έπαιρνε επίδομα ενοικίου!
Στην αριστερή κυβέρνηση όμως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κανείς… σύντροφος δεν χάνεται.

Η κυβέρνηση επιλέγει την κ. Αντωνοπούλου, για τη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στο Παρίσι. Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας, και Ανάπτυξης, η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου εγκρίνει τη δέσμευση ποσού 13.221,06 χιλιάδων ευρώ για την κάλυψη εξόδων  μετεγκατάστασης «λόγω τοποθέτησης της κ. Ουρανίας Αντωνοπούλου στη θέση μονίμου αντιπροσώπου στη ΜΕΑ ΟΟΣΑ.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/kanenas-sirizeos-anergos-rania-antonopoulou-apo-to-ip-ergasias-dioristike-monimi-ston-oosa

κύριε Επώνυμε...., να χαίρεστε τους φίλους σας.

0    0
ευριπιωτης γεωργιος
ευριπιωτης γεωργιος

Με χαρά υποδεχθήκαμε και την φετεινή εκδήλωση του μπάσκετ στην ιστορική
Ερμούπολη και ικανοποιηθηκαμε που γίνεται πλέον θεσμός ,(αν και το βολλευ είναι το άθλημα που χαρακτηρίζει την Σύρο) . Ελπίζουμε όμως οτι του χρόνου αυτη η αθλητική φιέστα θα φιλοξενηθεί στο πάρκινγκ του τελωνείου. Γιατι η θέση έμπροσθεν του μοναδικού μνημείου , του Δημαρχείου δεν ειναι η κατάλληλη ,
οι δε εφήμερες κατασκευές βεβηλώνουν βίαια τον χώρο .
Και βεβαια προϋπόθεση είναι η έγκριση της χωροθετησης απο
το Συμβούλιο αρχιτεκτονικής και το Υππο.

Γιώργος Ευριπιώτης
παιδιόθεν μπασκετόφιλλος ,
διδαχθείς του προπονητή Μήλλα (1968)

1    0
El Gato
El Gato

Πολύ σωστά τα γράφει ο «λαγός κουτός». Τι να περιμένει κανένας από αυτούς που έχουν το θράσος να λένε δημοσίως σε συνέντευξη τύπου ότι η αμμοβολή δεν κάνει κακό; Θρασύτατοι και τώρα και μάλιστα με θράσος που δεν έχει όρια καθώς μιλούν για «ειρηνική διαδήλωση» αυτοί που απείλησαν, και προπηλάκισαν τόσο τους συναδέλφους τους, όσο και τους συνηγόρους τους, όσο και τους υπαλλήλους που έκαναν τη δουλειά τους. Και εκτός από αυτά έφθειραν, έσπασαν και κατέστρεψαν δημόσια περιουσία (παραπέμπω και στην ανακοίνωση του Συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» που δημοσιεύτηκε στην Κοινή Γνώμη). Όπως γράφει και ο «λαγός» γνωρίζουμε και το ήθος τους και το επίπεδό τους και την ευαισθησία τους. Το μέρος είναι πολύ μικρό. Αυτεπάγγελτη δίωξη άλλωστε δεν ασκείται για μια «ειρηνική διαδήλωση». Τραγικό επίσης δεν είναι μόνο να χρωστάς στην εφορία και στη ΔΕΗ όπως αναφέρουν στην κατάπτυστη ανακοίνωσή τους, τραγικό είναι να έχεις ανθρώπους που υποφέρουν και χάνονται από τις εργασίες του Νεωρίου (εκτός αν πεθαίνουν από την "αλλεργία στην Ανάπτυξη"). Όπως και τραγελαφικό είναι αυτοί που διαμαρτύρονται για τα χρέη τους να μην έχουν κανένα πρόβλημα να διαγραφούν τα χρέη των εργοδοτών τους. Αυτό που έχω απορία όμως είναι γιατί τα διάφορα μέσα ενημέρωσης δεν φρόντισαν να έχουν πρόσβαση και να δείξουν σε όλους με βίντεο και φωτογραφίες τόσο την ίδια την «ειρηνική διαδήλωση» όσο και τα αποτελέσματά της;

1    0
λαγος κουτος
λαγος κουτος

τραμπουκοι ειναι και οσοι ριχνουν αμμοβολη στη θαλασσα και την μολυνουν
τραμπουκοι ειναι και οσοι βαρανε αμμοβολη και μολυνουν τον αερα
τραμπουκοι ειναι και οσοι σε βριζουν οταν εισαι αντιθετος με τις αποψεις τους
τραμπουκοι ειναι και οσοι νομιζουν οτι ειναι οι σωτηρες του τοπου
τραμπουκοι ειναι και οσοι πισω απο εναν τιτλο δεν εχουν δουλεψει ποτε στη ζωη τους αλλα κανουν ζωη και κοτα
θελετε να συνεχισω ?????

2    0
ΣΠΑΝΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΣΠΑΝΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΔΙΚΗΓΟΡΕ ΤΗΣ ΝΑ.ΒΙ.Ε.Σ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ??? Η' ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ" ΠΟΥ (ΔΕΝ???) ΕΦΑΓΕΣ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ???
ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ:
1/ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΟΨΗ ΔΑΡΜΕΝΟΥ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ (ΚΑΙ "ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ" ΕΜΦΑΝΙΣΗ)???
2/ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΖΗΤΗΣΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΑΦΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΗ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ 300 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗ "ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ" ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ 13 (ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ)???
3/ ΑΥΤΗ Η "ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΕΝΤΑΣΗ" ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2,5 ΩΡΕΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΓΓΥΗΣΗ" ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙ 11 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (ΚΑΙ ΟΧΙ 13 ΟΠΩΣ ΛΕΣ. ΕΙΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ" ΠΟΥ (ΔΕΝ???) ΕΦΑΓΕΣ ΕΧΑΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ. ΔΕΣ ΤΟ VIDEO ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ.) ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ???
4/ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΡΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ Η' ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑ???
5/ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΡΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ??? ΑΦΟΥ ΕΒΓΑΛΕ "ΨΗΦΙΣΜΑ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΕΣΕΝΑ ΕΙΔΙΚΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ???
6/ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ????
7/ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΠΟΙΟΥΣ ΔΕ ΣΕ ΡΩΤΑΜΕ ΚΑΝ.... ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ???: Α/ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ "ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ" ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ, Β/ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 08:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ, Γ/ ΟΙ "300 περίπου εργαζόμενοι και μέλη του σωματείου εργαζομένων του Νεωρίου που παρευρίσκονταν στους εξωτερικούς χώρους αλλά και μέσα στο κτήριο της Επιθεώρησης" ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΥ.
8/ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ (ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΠΑΝΤΑ). ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ??? ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΤΑ ΒΡΗΚΑΤΕ??? ΘΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΟΥΝ???
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΚΟΥΡΑΣΩ ΑΛΛΟ...
ΦΙΛΙΚΑ ΣΤΟ ΛΕΩ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΣΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΟΥ) ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΤΑ VIDEO ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ.....
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΥΠΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΤΙΜΗΣΑΜΕ ΔΕΟΝΤΩΣ...

ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ, "ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ" ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΟ!!!

2    0
El Gato
El Gato

Να σας θυμίσω κ. Λεονταρίτη ότι εσείς είστε το κράτος. Εσείς χρηματοδοτήστε από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από χρήματα όλων μας και εσείς έχετε διαβουλεύσεις και συναντήσεις με τους παράγοντες της κεντρικής εξουσίας (Πρωθυπουργούς, Υπουργούς, Υφυπουργούς, Γεν Γραμματείς κλπ τόσο εδώ, όσο και σε άλλα μέρη). Μην μας παριστάνετε τώρα τον Πόντιο Πιλάτο. Μήπως δεν γνωρίζετε για τα εργασιακά προβλήματα που υπάρχουν εδώ και χρόνια στο Νεώριο; Γιατί αυτά τα γνωρίζει όλο το νησί. Μέχρι και πρωτοσέλιδα έχουν γίνει στον τοπικό τύπο. Μήπως ενδιαφερθήκατε να δοθεί κάποια λύση; Να κάνετε κάποια μεσολάβηση έστω; Προφανώς όχι. Όπως δεν ενδιαφερθήκατε να δοθεί και κάποια λύση στα περιβαλλοντικά ζητήματα που προέκυπταν και προκύπτουν από τη λειτουργία του Νεωρίου.
Να σας θυμίσω επίσης ότι και η Περιφέρεια και ο Δήμος και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση διαθέτουν υπηρεσίες περιβάλλοντος. Ο δικός σας ρόλος όμως, όπως και του κ. Περιφερειάρχη και του κ. Δημάρχου και του κ. Γενικού Συντονιστή, αλλά και των τοπικών βουλευτών (εννοείται και των προκατόχων σας διότι δεν είναι μόνο δικές σας οι ευθύνες), είναι οι χαιρετούρες, οι πανηγυρισμοί και το να κυκλοφορείτε έξω με τους διάφορους επενδυτές.
Μιλάτε για διχασμό; Εσείς έχετε οδηγήσει σε βαθύτατο διχασμό την κοινωνία της Σύρου. Από τη μία μεριά μια χούφτα ανθρώπων που είναι διατεθειμένοι να ξεπουλήσουν την υγεία τους και την εργασιακή τους αξιοπρέπεια για ένα πιάτο φαΐ και από την άλλη μια συντριπτική πλειοψηφία που ζητάει να λειτουργήσει μεν το Νεώριο, αλλά όχι εις βάρος ούτε της υγείας, ούτε της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης. Και όλοι εσείς ούτε καν στη μέση. Μόνο στα μπράβο και στα ζήτω! Ακόμα και αυτό το «θρίλερ της μεταβίβασης» τώρα το αναφέρατε εξαιτίας του περιστατικού και βέβαια πολύ επιγραμματικά. Βέβαια η πρώτη μικρή ομάδα σημαίνει συγκεκριμένες ψήφους για εσάς και τους υπόλοιπους που ανέφερα, αλλά και πολύ μεγάλα συμφέροντα.
Πολύ ωραία λοιπόν που ξανάνοιξε το Νεώριο και ας χρωστάει της Μιχαλούς, χρέη που τα επωμιζόμαστε όλοι τελικά. Πολύ ωραία που λειτουργεί υπό άγνωστο καθεστώς και συνθήκες που οι κάτοικοι (αλλά καλά καλά ούτε ίδιοι οι εργαζόμενοι) δεν γνωρίζουν γιατί μόνο φανφάρες για τα πλοία που έρχονται προς επισκευή ξέρετε να κάνετε. Πολύ ωραία που ο κόσμος αγωνιά για την υγεία του και οι επιχειρηματίες, ιδίως του τουριστικού τομέα, για τις εργασίες τους. Εσείς και όσοι προανέφερα τον ξέρετε τον ρόλο σας. Προετοιμαστείτε όμως γιατί ο διχασμός που έχετε επιφέρει με τη χρόνια απραγία σας και την χρόνια εξυπηρέτηση των συμφερόντων (γιατί σας ξαναθυμίζω, ότι εσείς -και οι προκάτοχοί σας- είστε το κράτος) όποτε βρίσκει ευκαιρία θα βγαίνει στην επιφάνεια.

1    0
El Gato
El Gato

Που είστε κ. Αντιπεριφερειάρχη, κ. Δήμαρχε και κ. εκπρόσωποι της ONEX να φανφαρολογήσετε για την "επαναλειτουργία του Νεωρίου";

0    0
8493 σχόλια μελών