Επίσης διατίθεται: syrostoday.gr Lite edition
Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
Ανατολή: 6:40 πμ - Δύση: 8:06 μμ
ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΡΑΤΗΛ., ΕΥΤΥΧΙΑΝΟΥ ΜΑΡΤ.

Ροή σχολίων

Σχόλια μελών

ΣΠΑΝΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΣΠΑΝΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Τη Δευτέρα 20/8/2018 στη Σύρο θα παιχτεί μια κακόγουστη φαρσοκωμωδία. Η παράσταση όμως αυτής της κακόγουστης φαρσοκωμωδίας δε θα διαδραματιστεί στο θέατρο Απόλλων αλλά στο Δημαρχείο και στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι παράγοντες και οι ηθοποιοί αυτής της παράστασης πολλοί και γνωστοί για την αγάπη τους για το θέατρο όχι όμως απαραίτητα και για τα κοινά.
Θεατές και ως συνήθως χρηματοδότες αυτού του θιάσου είναι οι δημότες αυτού του νησιού.
Η υπόθεση του έργου είναι απλή:
Πώς να χαρίσουμε τις οφειλές της ΝΑ.ΒΙ.Ε.Σ. (και του «κακού» Ταβουλάρη) προς το Δήμο και τη Δ.Ε.Υ.Α.Ε. με τη δικαιολογία ότι η αμερικανο-ελληνο-λαμιώτικη εταιρεία ONEX (και του «καλού» επενδυτή Ξενοκώστα) θα μας κάνει τη χάρη, και θα πρέπει να τον ευγνωμονούμε γι’ αυτό, να μας πληρώσει το 14,33% της παραπάνω οφειλής της ΝΑ.ΒΙ.Ε.Σ..
Και μάλιστα η πληρωμή αυτής της οφειλής να μην γίνει άμεσα αλλά «…θα αποπληρωθούν σε 24 άτοκες ισόποσες μηνιαίες δόσεις, χωρίς την επιβολή τόκων, προστίμων, προσαυξήσεων και λοιπών τυχών επιβαρύνσεων. …. Έκαστη πρώτη δόση προς έκαστο και όλους του Οργανισμούς και Εταιρείες Κοινής Ωφέλειας … θα καταβάλλεται εντός 60 εργάσιμων ημερών από την Ημερομηνία Ολοκλήρωσης της Συναλλαγής και έκαστη των επόμενων δόσεων την τελευταία εργάσιμη ημέρα έκαστου επόμενου ημερολογιακού μήνα». Όπου «Ημερομηνία Ολοκλήρωσης της Συναλλαγής» σημαίνει: «Η ημερομηνία υπογραφής του ιδιωτικού συμφωνητικού-πρωτοκόλλου μεταβίβασης της Εταιρείας σύμφωνα με τους όρους της παρούσας (σ.σ. Σχέδιο Εξυγίανσης), η οποία δεν θα απέχει πλέον των δέκα (10) Εργασίμων Ημερών από την πλήρωση των αιρέσεων και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν των εννέα (9) μηνών από την έκδοση της δικαστικής απόφασης κατά το προβλεπόμενα στο άρθρο 103 παρ.4 ΠτΚ.»
Φιλική «τραμπουκική» συμμετοχή στην ομαλή διεξαγωγή της φαρσοκωμωδίας θα έχουν οι γνωστοί με την παρουσίας τους και σε άλλες τραμπουκικές εκδηλώσεις (αναγνωρισμένες και από το Υπουργείο Εργασίας Αριστερής Κυβέρνησης), το «Εργοστασιακό Σωματείο του Ναυπηγείου και λοιπών λακέδων, σφουγκοκωλάριων της εργοδοσίας», όπου επειδή όμως δυστυχώς τώρα πια τα μέλη του Σωματείου έχουν παραιτηθεί/απολυθεί θα τους συμπαρασταθούν διάφορα μέλη των οικογενειών τους προσπαθώντας να τηρήσουν κατά γράμμα τις τραμπουκικές αρχές της Διοίκησης του Σωματείου.
Σημεία της φαρσοκωμωδίας που δε θα δοθεί έκταση, δε θα παρουσιαστούν αναλυτικά στους θεατές και πιθανόν να λογοκριθούν θα είναι:
1/ Οι αμέτρητες φιλικές συναντήσεις του Δημάρχου με τον Ξενοκώστα, και η ερώτηση του Δημάρχου: «Τι σκοπό έχεις με τις οφειλές του Ναυπηγείου προς το Δήμο και τη Δ.Ε.Υ.Α.Ε.; Τι “κούρεμα” θα μας προτείνεις;»
2/ Η άγνοια της πλειοψηφίας των ηθοποιών/δημοτικών συμβούλων σχετικά με το τι γράφει το Σχέδιο Εξυγίανσης του Ναυπηγείου, και η υποβοήθηση στην εκφώνηση των ρόλων/λόγων τους από τον Υποβολέα Δήμαρχο.
3/ Το σκεπτικό του Νομικού Συμβούλου του Δήμου που θα στηριχτεί στην ανόητη πεπατημένη που τήρησε και ο ΕΦΚΑ ότι “σε περίπτωση χρεωκοπίας του Ναυπηγείου θα εισπράξουμε λιγότερα χρήματα” άρα “κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει”, και ότι εφόσον ψηφιστεί κάτι από το Δημοτικό Συμβούλιο έστω και κατά πλειοψηφία δεν διατρέχουν τον κίνδυνο της κατηγορίας περί «Απιστίας» .
4/ Οι ενέργειες της νυν Διοίκησης της Δ.Ε.Υ.Α.Ε (και των πρώην Διοικήσεων) σχετικά με τις οφειλές του Ναυπηγείου, αν είχαν ασκηθεί ένδικα μέσα και υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, και γιατί οι οφειλές του Ναυπηγείου στην Δ.Ε.Υ.Α.Ε. ανέρχονται –σύμφωνα με το Σχέδιο Εξυγίανσης- σε 481.177,18 € ενώ κατά τη Δ.Ε.Υ.Α.Ε. οι οφειλές είναι 681.000 € περίπου.
5/ Η Guest Star εμφάνιση του Αντιπεριφερειάρχη Γ.Λεονταρίτη (χωρίς τον σκηνοθέτη Steven Bernstein έτσι ώστε η θεατρική παράσταση να μπορέσει να γίνει κινηματογραφική) και οι αναλύσεις του σχετικά με το πως ένας επενδυτής που θέλει να πάρει ΤΖΑΜΠΑ το Ναυπηγείο και ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ βοηθάει στην ανάπτυξη της Σύρου (για να μην πούμε και της Περιφέρειας).
Δυστυχώς η φαρσοκωμωδία αυτή που θα παιχτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει γνωστό τέλος και το οποίο δεν είναι “Happy End” για τους δημότες της Σύρου.
Έχει προαποφασιστεί το “Finale” του έργου:
Ο Δήμος και η Δ.Ε.Υ.Α.Ε. δεν θα κάνουν Κύρια Παρέμβαση στην εκδίκαση του Σχεδίου Εξυγίανσης, θα ευχαριστήσουν τον επενδυτή Ξενοκώστα (που πιθανόν να παραστεί και στην παράσταση) που θα πληρώσει τα «τριάκοντα αργύρια» όποτε και όπως αυτός επιθυμεί,
και η αυλαία θα κλείσει αφήνοντας την απορία στους δημότες/θεατές:
«Πώς είναι δυνατόν ο αμερικανο-λαμιώτης επενδυτής με τον πακτωλό των εκατομμυρίων γύρω του και με τις δωρεές στην Ελληνική Αστυνομία (δηλαδή το κράτος), απαιτεί να πληρώσει ελάχιστα χρήματα στο Δήμο και τη Δ.Ε.Υ.Α.Ε. για το Ναυπηγείο που θα αποκτήσει (?) και θέλει αυτά τα χρέη του Ναυπηγείου να τα πληρώσουν όλοι οι κάτοικοι της Σύρου άσχετα αν αυτοί δεν έχουν καμία οικονομική ή άλλη σχέση με το Ναυπηγείο;;;;;»
Η συνέχεια στους δημοτικούς λογαριασμούς σας……

Υ.Γ. Αναμένουμε τα εγκωμιαστικά σχόλια του Μπάμπη Κουλούρα που είναι πολιτιστικός και θεατρικός ταγός της Σύρου, ο οποίος δεν παραλείπει όπου βρεθεί και όπου σταθεί να εκφράζει τον θαυμασμό του προς τον Ξενοκώστα……

0    0
ΣΠΑΝΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΣΠΑΝΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Η Παρασκευή 10/8/2018 είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για το Συνδικαλισμό, το Συνδικαλιστικό Κίνημα και για το Εργοστασιακό Σωματείο των Ναυπηγείων της Σύρου (Νεώριον).
Είναι η ημέρα που τελειώνει η θητεία της δοτής διοίκησης του Εργοστασιακού Σωματείου (όπως ορίστηκε από το Πρωτοδικείο) και που συντάχθηκε απροκάλυπτα υπέρ της νυν-ενδιάμεσης-μελλοντικής(?) εργοδοσίας. Μιας προσωρινής διοίκησης σωματείου με θητεία περίπου 12 μηνών (πρωτοφανής διάρκεια για προσωρινό συνδικαλιστικό όργανο στην Ελλάδα!!!) όπου κατόρθωσε:
Α/ Να διχάσει τους εργαζόμενους και να εξαλείψει κάθε πνεύμα συναδελφικότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων,
Β/ Να αποστείλει επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, και σε άλλους κρατικούς και μη λειτουργούς, και να του ζητάνε “να καταργήσει τους νόμους που στερούνται ηθικής” επειδή είναι “πεπαλαιωμένοι”, αναφερόμενη η διοίκηση του Σωματείου σε νόμους και διατάξεις του κράτους που είναι υπέρ των εργαζομένων και της διασφάλισης των θέσεων εργασίας του προσωπικού κατά την μεταβίβαση εταιρειών. Όπως επίσης να καλούν τον Πρωθυπουργό “να πάρει μια σκούπα και να σκουπίσει τα σκουπίδια της Δημοκρατίας” αναφερόμενη η διοίκηση του Σωματείου στους εργαζόμενους του Ναυπηγείου που διαφωνούν με τις ενέργειες της προσωρινής διοίκησης του σωματείου χαρακτηρίζοντάς τους επίσης “απορριπτέους” και “υπό ανθρώπινη μορφή σκουπίδια”,
Γ/ Να διαπραγματεύεται με τους υποψήφιους επενδυτές απεμπολώντας κάθε εργασιακό κεκτημένο και δικαίωμα,
Δ/ Να αποκρύπτουν κάθε ατύχημα εργατικό ή μη που συνέβη στο ναυπηγείο,
Ε/ Να αγνοούν και να καταπατούν κάθε άρθρο του Καταστατικού του Εργοστασιακού Σωματείου, και γενικά να κάνουν ενέργειες που δε συμφωνούν με τις αρχές ενός φιλεργατικού σωματείου.
ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ!!!
Η Παρασκευή 10/8/2018 είναι όμως και η ημέρα που ξεκινά η ΠΑΡΩΔΙΑ(!!!) του συνδικαλισμού του εργοστασιακού σωματείου όπως και του ΤΕΛΟΥΣ του Εργοστασιακού Σωματείου των Ναυπηγείων της Σύρου. Αυτό γιατί την προαναφερόμενη ημερομηνία που ορίστηκε να γίνουν οι αρχαιρεσίες (εκλογές) του Σωματείου ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ (κατά μια εκδοχή) Ή ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ (κατά άλλη εκδοχή).
Σύμφωνα με το Σχέδιο Εξυγίανσης του Ναυπηγείου, που έχει κατατεθεί, αναφέρεται: “...από την 30/4/2017 και εντεύθεν οι εργασιακές σχέσεις των συμβαλλομένων πρώην εργαζομένων τελούσαν σε αναστολή μέχρι την 31/12/2017 οπότε και λύθηκαν δια της οικειοθελούς αποχώρησής τους”. (1η εκδοχή)
Σύμφωνα όμως με τη “Δήλωση-Βεβαίωση” που υπέγραψαν σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου την 27/7/2018: “....την 31/12/2017 έγινε καταγγελία της Σύμβασής τους (απόλυση) από την εταιρεία ΝΑ.ΒΙ.Ε.Σ”. (2η εκδοχή)
Δηλαδή ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ή ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 31/12/2017!!!!
Βέβαια πρέπει εδώ να τονιστεί μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια: Η εταιρεία ΝΑ.ΒΙ.Ε.Σ δεν έχει κάνει αναγγελία της καταγγελίας της σύμβασης στα αρμόδια όργανα μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα που ορίζει ο νόμος.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?????
Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος που θα παραστεί στις αρχαιρεσίες του σωματείου τα γνωρίζει αυτά; Θα του γνωστοποιηθούν από την απερχόμενη (δοτή προσωρινή) διοίκηση του σωματείου;
Ποια είναι η θέση του Πρωτοδικείου;
Είναι δυνατόν να υπάρχει Εργοστασιακό Σωματείο και να κάνει μάλιστα και αρχαιρεσίες όταν όλα τα μέλη του έχουν παραιτηθεί ή απολυθεί αναδρομικά από την 31/12/2017 αλλά δεν έχει γίνει αναγγελία των απολύσεων/παραιτήσεων στις αρμόδιες αρχές;
Η ΠΑΡΩΔΙΑ σχετικά με ότι αφορά την νυν-ενδιάμεση-μελλοντική(?) εργοδοσία του Ναυπηγείου όπως επίσης και των λακέδων ψευτο-συνδικαλιστών του Ναυπηγείου συνεχίζεται.......

1    0
ΣΠΑΝΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΣΠΑΝΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Εκκωφαντική είναι η σιωπή που τηρούν οι:
Α/ Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Γ.Μαραγκός
Β/ Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γ.Λεονταρίτης
Γ/ Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά) της Σύρου,
σχετικά με την κατάθεση του Σχεδίου Εξυγίανσης του Νεωρίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείου Σύρου και τα «κουρέματα» που ζητούνται να εφαρμοστούν στις οφειλές του Νεωρίου (δηλαδή των ιδιοκτητών του) προς το Δήμο.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;;;
Το «κούρεμα» των οφειλών του Νεωρίου προς το Δήμο σε ποσοστό 85,67%, που επιζητά η εταιρεία ΝΑ.ΒΙ.Ε.Σ. και που θα αναλάβει να καταβάλει (???) η Νέα Εταιρεία ONEX (Πάνος Ξενοκώστας), τους φαίνεται ασήμαντο και ανάξιο αναφοράς;
Μήπως δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα χρέη του Νεωρίου προς το Δήμο είναι: 418.448,25 €, και προς τη Δ.Ε.Υ.Α.Ε. είναι: 481.177,18 €, και μετά το «κούρεμα» σε ποσοστό 85,67% ο Δήμος θα λάβει: 59.973,16 €, και η Δ.Ε.Υ.Α.Ε. θα λάβει 68.963,65 €;;;; Και αυτά τα ποσά θα τα λάβει σε 24 άτοκες ισόποσες μηνιαίες δόσεις, χωρίς επιβολή τόκων, προστίμων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων!!!!!!
Του «ελληνοαμερικάνου» από τη Λαμία, Πάνου Ξενοκώστα, δεν του φτάνει που θα πάρει το Ναυπηγείο ΤΖΑΜΠΑ (41.551.571,00 € που θα αποπληρωθούν σε 23 χρόνια!!!!) και χωρίς εργαζόμενους (έχουν όλοι οι εργαζόμενοι απολυθεί από την 31/12/2017), θέλει να ρίξει έξω οικονομικά και το Δήμο Σύρου Ερμούπολης;
Γιατί ο Δήμαρχος και διάφοροι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν επιθυμούν «ΚΥΡΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» στη εκδίκαση του Σχεδίου Εξυγίανσης στο δικαστήριο παρά επιθυμούν τη συναίνεση στη χαριστική ρύθμιση των χρεών του Νεωρίου και των ιδιοκτητών του προς το Δήμο;
Υπάρχει εκβιασμός από τους γνωστούς τραμπούκους/λακέδες της (νυν – ενδιάμεσης – μελλοντικής???) εργοδοσίας του Ναυπηγείου ή συναλλαγή;;;;
Για το «καλό του Νεωρίου και των (250 περίπου απολυμένων) εργαζομένων» δεν τολμά να μιλήσει κανένας για το σκανδαλώδες χάρισμα των οφειλών του επιχειρηματία-ιδιώτη προς το Δήμο. Για το καλό της Σύρου και των 22.000 περίπου δημοτών της ποιος θα μιλήσει;;; Για τα χρήματα που θα χαριστούν στον «Επενδυτή» και θα τα χρεωθούν οι δημότες θα λογοδοτήσει κανένας;;;

1    0
ΣΠΑΝΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΣΠΑΝΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Με μεγάλο προβληματισμό διάβασα την «Ανακοίνωση» του δοτού Εργοστασιακού Σωματείου του Ναυπηγείου που με βαρύγδουπες εκφράσεις αναφέρεται σε «Νέα Εποχή για το Νεώριο, τους εργαζόμενους και όλη τη Σύρο που είναι γεγονός» όπως και για «….σεβασμό προς όλους με στόχο την ανάπτυξη, την εξέλιξη και την ευημερία όλων μας» (sic)!!!
Η μεγάλη ανησυχία και ο προβληματισμός μου προέρχεται από την πληροφόρηση που είχα ότι:
«Το δοτό Εργοστασιακό Σωματείο του Ναυπηγείου απέκρυψε και συνεχίζει να αποκρύπτει το σοβαρότατο τραυματισμό εργαζόμενου στο Ναυπηγείο, ο οποίος εργαζόμενος ήταν πρώην συνδικαλιστής και μάλιστα και πρώην Πρόεδρος».
Αυτή λοιπόν είναι η «Νέα Εποχή του Νεωρίου για τους εργαζόμενους» που ευαγγελίζεται το δοτό προεδρείο του σωματείου;;; Γιατί το μόνο που διαπιστώνω είναι παλιές κατακριτέες πρακτικές που ακολουθούσαν οι προηγούμενες διοικήσεις του Ναυπηγείου που συνεχίζονται μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό.
Γιατί άραγε αποκρύφτηκε και συνεχίζει να αποκρύβεται από τις υπεύθυνες αρχές και από τις αρμόδιες υπηρεσίες αυτό το σοβαρό εργατικό ατύχημα;;; Ποιος έδωσε τις εντολές για αυτήν την αποσιώπηση των γεγονότων;;; Μήπως για να μην αποκαλυφθεί η σωρεία των παραβιάσεων, των παρατυπιών, των ανομιών, όπως επίσης και των αδιευκρίνιστων εργασιακών σχέσεων που επικρατούν στο Ναυπηγείο με τους πρώην (?) ενδιάμεσους και μελλοντικούς (?) εργοδότες;;;
Το σοβαρότατο εργατικό ατύχημα έλαβε χώρα στο Ναυπηγείο την προηγούμενη εβδομάδα, και παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή του εργαζόμενου (σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό), ο οποίος νοσηλεύτηκε στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου.
Με περισσή φροντίδα και επιμέλεια φρόντισε το δοτό Προεδρείο του Σωματείου τα εξής:
1/ Να μην αναγραφεί το εργατικό ατύχημα στο «Βιβλίο Συμβάντων» του Τεχνικού Ασφαλείας (ο οποίος Τεχνικός Ασφαλείας: α/ δηλώνει πάντα την άγνοια του σε οποιοδήποτε περιστατικό που εμπίπτει στον τομέα ευθύνης του με τη μόνιμη δικαιολογία ότι απουσίαζε εκτός Σύρου και δεν έχει ενημερωθεί, β/ έχει αδιευκρίνιστες σχέσεις εργασίας με την «Ενδιάμεση κατάσταση λειτουργίας» του Εργολάβου που εκμεταλλεύεται το Ναυπηγείο (που του έχει παραχωρηθεί/μεταβιβαστεί από τη ΝΑ.ΒΙ.Ε.Σ., και είναι πλήρους εμπιστοσύνης και συνεργάτης της ONEX, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Π.Ξενοκώστα).
2/ Να μην γίνει αναγγελία εργατικού ατυχήματος από τον Εργολάβο που απασχολούσε τον εργαζόμενο στις αρμόδιες αρχές (βλέπε Επιθεώρηση Εργασίας και Λιμεναρχείο).
3/ Να μην αναγραφεί τίποτα στο Βιβλίο Συμβάντων της Πύλης του Ναυπηγείου όπως και να μην σημειωθεί η έξοδος του εργαζομένου με αυτοκίνητο από το Ναυπηγείο (και όχι με ασθενοφόρο, μην «καρφωθούμε» κιόλας…..).
4/ Να μην αναγραφεί και να μην ανακοινωθεί ο πραγματικός λόγος εισόδου του εργαζόμενου στο Νοσοκομείο όπως και η κατάσταση του τραύματός του καθώς και ο τρόπος που προήλθε αυτός ο τραυματισμός.
5/ Να εξασφαλιστεί η «σιωπή» του εργαζόμενου καθ’ όλη τη διάρκεια νοσηλείας του και μετά την έξοδό του από το Νοσοκομείο, με τη διαβεβαίωση ότι «μη μιλήσεις εσύ και εδώ είμαστε εμείς….» (υπονοώντας ότι στη «Νέα Εποχή του Ναυπηγείου» οι πόρτες γι’ αυτόν θα είναι ανοιχτές).
Δυστυχώς διαπιστώνω κάθε μέρα όλο και πιο πολύ την ανοχή, και σε πολλές περιπτώσεις τη συνενοχή, όλων των αρμόδιων υπηρεσιών σε ότι έχει σχέση με τη λειτουργία του Ναυπηγείου.
Η «σιωπή» όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, των εργαζομένων του Ναυπηγείου (που σύμφωνα με το Σχέδιο Εξυγίανσης του Ναυπηγείου: «από την 30/4/2017 και εντεύθεν οι εργασιακές σχέσεις των συμβαλλόμενων πρώην εργαζόμενων τελούσαν σε αναστολή μέχρι την 31/12/2017, οπότε και λύθηκαν δια της οικειοθελούς αποχωρήσεώς τους.», [ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ]), όπως και μεγάλης μερίδας των κατοίκων της Σύρου, στις παραβιάσεις, παρατυπίες και ανομίες που συμβαίνουν στο Ναυπηγείο δεν τους απενοχοποιεί αλλά και ούτε θα εμποδίσει την ανάπτυξη και την ευημερία του Ναυπηγείου και πιθανόν κατ’ επέκταση της Σύρου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η «σιωπή» και η συγκάλυψη δε θα οδηγήσει στη λειτουργία ενός σύγχρονου Ναυπηγείου που θα σέβεται τους νόμους, τους εργαζόμενους και τους υπόλοιπους πολίτες.
Αν δεν αντιδράσουν οι σωστά σκεπτόμενοι πολίτες, οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι θα επικρατήσουν οι τραμπούκοι/λακέδες της εργοδοσίας και οι εργοδότες τους και θα έχουμε πάλι την παρασιτική λειτουργία του Ναυπηγείου προς όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες και δραστηριότητες της Σύρου.
ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ???????

2    0
λαγος κουτος
λαγος κουτος

παιδια καλη αρχη μακρι να πανε ολα καλα.
εμεις ακομη και τωρα (οι απεξω απο το νεωριο) ειμαστε προετοιμασμενοι ηδη αφου ολο το διαστημα που λειτουργειτε εχουμε προμηθευτει μασκες οξυγονου και ωτοασπιδες αφου τα ντουμανια και ο θορυβος ο οποιος υπαρχει και μετα τις 12 το βραδυ .
θα επρεπε να ντρεπεστε που εν μεσω καλοκαιρινης σεζον αυγουστο μηνα σχεδον βαρατε αμμοβολη .
να ανοιξει το νεωριο ρε παιδια κανεις δε θελει να μην ανοιξει αλλα οπως εσεις θελετε να σας σεβομαστε εσεις γιατι δε σεβεστε εμας?
ειστε 500 ατομα μεσα και ειμαστε 20000 απεξω ημαρτον με την ασεβεια σας.

2    0
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φτωχαίνει η αληθινή Ελλάδα ....Καλό ταξίδι Μάνο μας !!!

1    0
ευριπιωτης γεωργιος
ευριπιωτης γεωργιος

Μας αποχαιρέτησε ακόμα Ενας μεγάλος , μας άφησε και ο Μανος.
Ελπίζουμε εκει απο την Κοσμοβουλή , που μετοίκησε να συμβάλλει στην ανάταξη του έθνους μας .
Έφυγε πριν δει τα επερχόμενα, αυτά που που οι επαίσχυντοι τύποι μας έχουν προδιαγράψει.
Ελπίζουμε γρήγορα να φιλοτεχνηθεί η προτομή του , και βεβαία να τοποθετηθεί
κάπου ψηλα .............για να μην μπορούν οι απαίδευτοι κακοί κλώνοι του γένους μας .......να τα βάψουν. Θλιψη !!

2    0
El Gato
El Gato

Τώρα που με τη συντονισμένη σιωπή όλων ξεχάστηκαν επιτέλους τα προηγούμενα, ας ξαναρχίσουν οι παράτες!! Ας εξυμνήσουμε τον ρόλο των επενδυτών και του Νεωρίου ως οικονομικού πνεύμονα και ας επιστρέψει η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων -όχι όλοι- από το ρόλο του τραμπούκου/λακέ σε αυτόν που ξέρει ακόμα καλύτερα: Του δολοφόνου των κατοίκων της πόλης και του υποβαθμιστή της τουριστικής της ανάπτυξης.

3    0
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δυστυχώς η ανακοίνωσή σας στα όσα είπε η Κυρία Καζαντζάκη , είναι η επιτομή του παλαιοκομματικού πολιτικαντισμού ,που δεν απαντά σε ένα προς ένα με στοιχεία,(προφανώς διότι δεν έχετε την δυνατότητα να τα αντικρούσετε) και προτιμάτε τις προσωπικές επιθέσεις και προσβολές κατά αυτού που σας κρίνει για ανεπάρκεια και ωραιοποίηση μηδενικών αποτελεσμάτων.

4    0
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Εύστοχο το αρθρο σας Κα Καζαντζάκη. Και εξ όσων γνωρίζω, η σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος με την εταιρεία που ανέλαβε (και ακριβοπληρώνεται) για το web marketing, υποχρεώνει την εταιρεία να παραδίδει κάθε μήνα στον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης απολογισμό με τα αποτελέσματα των δράσεων της εταιρείας για την τουριστική προώθηση της Σύρου. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό ουτε στους δημοτικούς συμβούλους , ούτε βέβαια στους Συριανούς πολίτες κανένας τέτοιος απολογισμός εκ μέρους της εν λόγω εταιρείας ή από τον Δήμο. Τι άραγε μπορεί να συμβαίνει ??? γιατί-εάν γνωρίζει ο Δήμαρχος και η παράταξή του τα στοιχεία από την εταιρεία- δέν τα δίνουν στην δημοσιότητα ??? Προφανώς η εταιρεία ακολουθώντας την συμβατική της υποχρέωση θα παραδίδει τά στοιχεία που διαθέτει στον Δήμο για να μήν εκπέσει της συμβατικής της υποχρεώσεως. Να κληθεί ο Δήμος να δώσει άμεσα ολα τα στοιχεία που του παραδίδει η εταιρεία, στη δημοσιότητα.3    0
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μιάς και είναι και Φιλανθρωπική αυτή η Διοργάνωση, μπορείτε να μας ενημερώσετε σε ποιούς Φορείς/Ιδρύματα θα πάνε τα χρήματα και τι ποσά έχουν αποφασισθεί ?
Διότι απ' όσο θυμάμαι ,την πρώτη φορά που έγινε αυτή η Διοργάνωση, ενώ είχαν αποφασισθεί τα ποσά και οι συγκεκριμένοι Φορείς/Ιδρύματα που θα τα έπαιρναν, κανείς δεν πήρε ούτε ένα ευρώ, εντελώς αδικαιολόγητα....!!!
Και για να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους τροχιά, να δώσουν ακριβείς ημερομηνίες καταβολής των ποσών , διότι έτσι είναι το σωστό. Και όχι να αποκαλείται η Διοργάνωση και φιλανθρωπική ...χωρίς φιλανθρωπικό αποτύπωμα ...!

3    0
El Gato
El Gato

Πολύ εύστοχα τα ερωτήματα που θέτει ο κ. Σπανός. Την απάντηση δίνει ο ίδιος αναφερόμενος σε οικονομικά και άλλα συμφέροντα. Γιαυτό όλοι οι ιθύνοντες και παράγοντες (συμπεριλαμβανομένου του Εργατικού Κέντρου) τηρούν σιγή ιχθύος περιμένοντας να ξεχαστεί το γεγονός ώστε σε λίγο καιρό να μπορούν πάλι να βγαίνουν και να θριαμβολογούν εξυμνώντας τους "επενδυτές" και κάνοντας φιέστες ηλεκτροδότησης και πυροτεχνημάτων. Και όλα αυτά βέβαια σε απόλυτη συνεργασία με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης όπως επίσης πολύ σωστά ο κ. Σπανός επισημαίνει.

2    0
ΣΠΑΝΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΣΠΑΝΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Τον τελευταίο καιρό με μεγάλη μου λύπη συνειδητοποίησα κάτι που απευχόμουν χρόνια τώρα: Ότι στον τόπο μου τη Σύρο δεν έχουμε μόνο οικονομική κρίση (όπως και σε όλη την Ελλάδα) αλλά το χειρότερο, έχουμε κρίση αξιών, ηθών και νομιμότητας.
Η διαίρεση, η κακία, η ανηθικότητα, η ιδιοτέλεια και το ατομικό συμφέρον επικράτησαν την ώρα που ήταν πιο αναγκαίο από ποτέ να αναδυθούν και να υπερισχύσουν η αλληλεγγύη, η ομόνοια, η εξωστρέφεια και το κοινωνικό συμφέρον.
Πάντα ήθελα να πιστεύω ότι εμείς στη Σύρο επειδή όλοι είμασταν «ή συγγενείς ή γείτονες ή φίλοι» δε θα φτάναμε ποτέ στην κρίση των αξιών των ηθών και της νομιμότητας.
Δυστυχώς έσφαλα.
Αφορμή για τις παραπάνω διαπιστώσεις μού έδωσε το Νεώριο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.
Παρακολουθώντας από πολύ κοντά τα θέματα του Νεωρίου - δεν μπορείς να το αποφύγεις άλλωστε αφού ήταν (και θα είναι ???) ένας σημαντικός οικονομικός πνεύμονας του νησιού μας, άσχετα αν κάποιοι για τους δικούς τους λόγους δε θέλουν να το παραδεχτούν – έμεινα έκπληκτος από τις συμπεριφορές που δείχνουν οι συμπατριώτες μου.
Η αφορμή της οικονομικής κρίσης του Νεωρίου έκανε να βγουν στην επιφάνεια χαιρέκακα και ζωώδη ένστικτα κάποιων. Στο πλαίσιο αυτό, «κάποιοι» βάφτισαν «κάποιους» εχθρούς περισσότερο για να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες και για δικό τους όφελος (οικονομικό ή οποιασδήποτε άλλης μορφής) φυσικά. Αυτούς τους «εχθρούς» στη συνέχεια άρχισαν δειλά-δειλά να τους βρίζουν και μετά να τους τραμπουκίζουν. Μεταφορικά και κυριολεκτικά. Αποτέλεσμα; Η πλήρης εξαχρείωση μιας ταλαιπωρημένης συριανής κοινωνίας (όσο και αν θέλει να βαυκαλίζεται ότι το επίπεδό της ήταν και παραμένει πολύ υψηλό) και η ανάδειξη του ιζήματός της, το οποίο να σημειωθεί ότι υπάρχει και παραμονεύει να βρει ευκαιρίες δράσης.
Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται παράξενο και υπερβολικό πως η οικονομική κρίση του Ναυπηγείου οδήγησε ή τουλάχιστον ανέδειξε την εξαχρείωση της συριανής κοινωνίας. Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτό το συμπέρασμα είναι πολλοί και θα σας αναφέρω λίγους από αυτούς έτσι ώστε να μπορέσετε να διαπιστώσετε και οι ίδιοι τη συνενοχή (αν όχι και τη συμμετοχή) σχεδόν όλης τη συριανής κοινωνίας, δυστυχώς.
1/ Όταν εμφανίστηκε ο «Υποψήφιος Επενδυτής» υπήρξε κάποιος από τους συνδικαλιστές, από τους πολιτικούς ή τους θρησκευτικούς εκπροσώπους, συριανός πολίτης ή εργαζόμενος του Νεωρίου που να εκφράσει κάποια επιφύλαξη ως προς τον «Επενδυτή» και να ζητήσει τα λεγόμενά του να συνοδεύονται από αποδείξεις/διασφαλίσεις ή ανεπιφύλακτα τον δέχτηκαν και τον περιφέρανε ως «Μεσσία» στα «Μέγαρα» στα καφέ και τα εστιατόρια της πόλης;
2/ Μέσα στο κλίμα της γενικής επίπλαστης ευφορίας πίστεψαν όλοι και παράλληλα προωθούσαν με κάθε τρόπο και μέσο, προφορικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, ότι οτιδήποτε γίνεται στη Σύρο και στις Κυκλάδες οφείλεται στον «Επενδυτή», και όποιος τολμούσε να το αμφισβητήσει ήταν «ενάντια στην πρόοδο και τη ανάπτυξη του νεωρίου, της Σύρου, των Κυκλάδων και της Ελλάδας γενικότερα»;
3/ Από τον Νοέμβριο μέχρι και σήμερα ανά 15νθήμερο ενημερωνόμαστε από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ότι τελειώνει η «Μεταβίβαση» και κατατίθεται το «Σχέδιο Εξυγίανσης», αλλά πάντα στο τέλος εκάστοτε 15νθημέρου οι «σκοτεινές δυνάμεις» ή οι «14» δεν αφήνουν να ολοκληρωθεί η επιθυμητή από όλους (και από τους «14» σύμφωνα με δηλώσεις τους) «Μεταβίβαση». Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς ποιο είναι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πρόβλημα και δεν γίνεται η μεταβίβαση; Γιατί ο υποψήφιος «Επενδυτής» δεν αναφέρθηκε (και δεν του ζητήθηκε να αναφερθεί) ποτέ δημόσια στο θέμα αυτό αλλά τον κάλυπταν πάντα οι δηλώσεις των «Εκπροσώπων» (sic) του;
4/ Οι τοπικές δημόσιες Υπηρεσίες και οι τοπικοί Ελεγκτικοί Μηχανισμοί του κράτους (περιφέρεια, δήμος κλπ) έκαναν και κάνουν σωστά τη δουλεία τους ή μήπως στα πλαίσια του να μην «χαλάσει η δουλειά» και με τις οδηγίες και τις παροτρύνσεις διαφόρων έκαναν «τα στραβά μάτια»;
5/ Τα χρέη του Νεωρίου την μία μας τα εμφανίζουν 65 εκατομμύρια και την άλλη 40 εκατομμύρια. Γιατί κανείς δεν λέει επίσημα στους αδαείς εργαζόμενους ότι, ανάλογα με το συνολικό ποσό των χρεών αυτοί οι πιστωτές που απαρτίζουν το 60% των χρεών «ρυθμίζουν» τους όρους του σχεδίου εξυγίανσης και μπορεί τότε οι εργαζόμενοι του Νεωρίου να γίνουν από «ρυθμιστές» σε «μειονότητα» με ότι αυτό συνεπάγεται;
6/ Οποιαδήποτε δικαστική εκκρεμότητα ή διεκδίκηση των εργαζομένων κατά του Νεωρίου παίρνει συνέχεια αναβολή για το μακρινό μέλλον με τη δικαιολογία ότι θα γίνει μεταβίβαση. Γιατί άραγε; Για να μην χρεωθεί τα πραγματικά ποσά ο «Επενδυτής»; Γιατί το Εργοστασιακό Σωματείο απαιτεί με εκφοβισμούς από τους εργαζόμενους να αποσυρθούν από τις διεκδικήσεις τους και να υπογράψουν αναδρομικές οικειοθελείς παραιτήσεις; Γιατί κανένας Υπεύθυνος δεν εξηγεί στους εργαζόμενους τις νομικές επιπτώσεις κάθε ενέργειας που κάνουν;
7/ Ενώ δεν έχει μεταβιβαστεί ακόμα το Ναυπηγείο γιατί τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα τον έχουν ονομάσει κιόλας «Ιδιοκτήτη» ενώ ο νυν ιδιοκτήτης του Νεωρίου το έχει αμφισβητήσει με επιστολή του (όπου έχει δημοσιευτεί κιόλας). Γιατί δεν ερωτάται ο «Επενδυτής» τι πραγματικά συμβαίνει; (Βέβαια δε χάνει ευκαιρία ο «Επενδυτής» να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης, εκτός από τις περιπτώσεις που του ζητείται να λάβει θέση σε ένα θέμα ή του ζητηθούν να πληρώσει χρήματα, εκεί γίνεται πάλι «Υποψήφιος»).
8/ Γιατί δε δέχεται το Εργοστασιακό Σωματείο, το Εργατικό Κέντρο και τα λοιπά προσκείμενα Σωματεία ότι μπορεί να υπάρχουν «κάποιοι», έστω μικρή μειοψηφία, που μπορούν να διαφωνούν και να έχουν διαφορετική άποψη; Δεν έχουν νόμιμο δικαίωμα; Γιατί αυτοί οι «διαφωνούντες» και οι οικογένειες τους συνεχώς να λοιδορούνται και να τους χρεώνουν όλα τα πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν από τη μη μεταβίβαση του Ναυπηγείου; Μήπως βολεύει τη Συριανή Κοινωνία η ύπαρξη «ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ»; Αν είναι δυνατόν μία συμφωνία όπου υποκινείται από τις ΗΠΑ να κινδυνεύει από μία μικρή μειοψηφία που διεκδικεί ΝΟΜΙΜΑ τα δικαιώματά της.
9/ Γιατί ενώ οι αυτοί οι «14» επί σειρά μηνών δεν έκαναν καμία καταγγελία και δεν επιδίωξαν καμία δημοσιότητα των θέσεων τους, όσο και αν κατηγορήθηκαν ή τους συκοφάντησαν, όταν επιτέλους προσπάθησαν να εμφανίσουν τις θέσεις τους στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αυτές οι θέσεις ή δεν αναρτήθηκαν ποτέ από ορισμένα μέσα, ή αναρτήθηκαν και άμεσα «κατέβηκαν» από άλλα μέσα μετά από άνωθεν παρέμβαση, ή αναρτήθηκαν σε μη αναγνώσιμο σημείο; Αυτές τις αρχές του δημοκρατικού διαλόγου πρεσβεύουν τα Μέσα του τόπου μας; Αυτή την ενημέρωση επιθυμεί η Συριανή κοινωνία;
10/ Γιατί χαιρέκακα μετά την επαίσχυντη τραμπουκική επίθεση που δέχτηκαν οι «14» στην Επιθεώρηση Εργασίας δόθηκε απεριόριστο βήμα λόγου στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα στους «Ρουβίκωνες» και στους «νταβατζήδες» των δημοκρατικών θεσμών και δεν αναζητήθηκε ποτέ ο λόγος των: «14», του Αντιπεριφερειάρχη (που όταν τέλος τον έλαβε ως Πόντιος Πιλάτος «ένιψε τας χείρας του»), του Δημάρχου, του εργολάβου κ.Σαββίδη και του «Επενδυτή» κ.Ξενοκώστα (ενώ φυσικά μας ενημέρωσαν «για τις θετικές εξελίξεις στο Νεώριο» που είπε στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας). Μήπως τα οικονομικά ή άλλα συμφέροντά σας δεν το επιτρέπουν;
Δυστυχώς έχω και άλλους πολλούς λόγους που δείχνουν ότι η Συριανή κοινωνία θέλει και ελπίζει σε «Σωτήρες» και θέλει να ακούει «Αφηγήματα», ενώ ταυτόχρονα δείχνει ανοχή σε «ανθρωποφαγίες», τραμπουκισμούς, λογοκρισίες και συκοφαντίες.
Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμα σωστά σκεπτόμενοι Συριανοί που δε θα αφήσουν να συνεχιστεί ακόμα η κρίση των αξιών, των θεσμών και της νομιμότητας.
Η Σύρος έχει, αυτή τη στιγμή, ανάγκη από περισσότερη Δημοκρατία και όχι από «ηγέτες», «σωτήρες» ή «μεσσίες». Αυτοί, όσο αυτονομούνται από το θεσμικό μας οικοδόμημα γίνονται επικίνδυνοι και ασταμάτητοι. Όπως και η βλακεία…..

3    0
H KAKIA ΜΑΓΙΣΣΑ
H KAKIA ΜΑΓΙΣΣΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ: Η ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΟΣΑ.

Για λίγο καιρό, έμεινε άνεργη, η πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας κ. Ουρανία Αντωνοπούλου. Η κυβέρνηση φρόντισε να αποκατασταθεί η κ. Ράνια Αντωνοπούλου που θυμίζουμε ότι αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, όταν αποκαλύφθηκε ότι έπαιρνε επίδομα ενοικίου!
Στην αριστερή κυβέρνηση όμως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κανείς… σύντροφος δεν χάνεται.

Η κυβέρνηση επιλέγει την κ. Αντωνοπούλου, για τη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στο Παρίσι. Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας, και Ανάπτυξης, η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου εγκρίνει τη δέσμευση ποσού 13.221,06 χιλιάδων ευρώ για την κάλυψη εξόδων  μετεγκατάστασης «λόγω τοποθέτησης της κ. Ουρανίας Αντωνοπούλου στη θέση μονίμου αντιπροσώπου στη ΜΕΑ ΟΟΣΑ.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/kanenas-sirizeos-anergos-rania-antonopoulou-apo-to-ip-ergasias-dioristike-monimi-ston-oosa

κύριε Επώνυμε...., να χαίρεστε τους φίλους σας.

0    0
ευριπιωτης γεωργιος
ευριπιωτης γεωργιος

Με χαρά υποδεχθήκαμε και την φετεινή εκδήλωση του μπάσκετ στην ιστορική
Ερμούπολη και ικανοποιηθηκαμε που γίνεται πλέον θεσμός ,(αν και το βολλευ είναι το άθλημα που χαρακτηρίζει την Σύρο) . Ελπίζουμε όμως οτι του χρόνου αυτη η αθλητική φιέστα θα φιλοξενηθεί στο πάρκινγκ του τελωνείου. Γιατι η θέση έμπροσθεν του μοναδικού μνημείου , του Δημαρχείου δεν ειναι η κατάλληλη ,
οι δε εφήμερες κατασκευές βεβηλώνουν βίαια τον χώρο .
Και βεβαια προϋπόθεση είναι η έγκριση της χωροθετησης απο
το Συμβούλιο αρχιτεκτονικής και το Υππο.

Γιώργος Ευριπιώτης
παιδιόθεν μπασκετόφιλλος ,
διδαχθείς του προπονητή Μήλλα (1968)

1    0
8498 σχόλια μελών