Φορτηγό πλοίο Τουρκικής σημαίας, προσάραξε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής αιτίες, σήμερα το πρωί στο φάρο «Αρμενιστή», στο βόρειο τμήμα της Μυκόνου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα 13 μέλη του πληρώματος βγήκαν κολυμπώντας στη στεριά όπου περισυνελέγησαν από το Λιμεναρχείο Μυκόνου και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Στο πλοίο προκλήθηκε μεγάλη εισροή υδάτων και έχουν κατακλυστεί από νερά το μηχανοστάσιο, οι δεξαμενές καυσίμων και ο χώρος του φορτίου.
Τo πλοίο "Usuf Gepvioglu", που ήταν φορτωμένο με 204 κοντέινερ, είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό την Τυνησία.
Όπως δήλωσε η Δήμαρχος, Ειρήνη Γρυπάρη στο syrostoday.gr και τα 13 μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους, εκτός από ένα που αντιμετωπίζει έναν μικρό τραυματισμό στο πόδι. «Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και με το Λιμεναρχείο της Μυκόνου, αλλά και με τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η προσάραξη, όμως είμαστε σε επαγρύπνηση», δήλωσε μεταξύ άλλων.
Φωτογραφία: Κυριάκος Κωνσταντινίδης