Με εμπνευστή και δημιουργό, αυτού του σεμιναρίου την Τζέσικα Μαργαρίτη.
Ένα 10ωρο βιωματικό ψυχοθεραπαυτικό σεμινάριο, όπου θα έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στο νησί μας μία σπουδαία Ψυχοθεραπεύτρια, η οποία θα μας κατευθύνει στο ”Ταξίδι του Ήρωα”, ένα αρχετυπικό σεμινάριο βαθιάς ενδοσκόπησης και ανάπτυξης.
Σάββατο 29 Οκτωβρίου, 5μ.μ. – 10μ.μ. και Κυριακή 30 Οκτωβρίου, 10:00π.μ. – 3 μ.μ.
Το ταξίδι του Ήρωα “Ψ” Λαβύρινθος είναι ένα αυτοτελές βιωματικό ψυχοθεραπευτικό σεμινάριο, ενορχηστρωμένο με τις πιο σύγχρονες ψυχοθεραπευτικές μεθόδους, μη κατευθυντικής προσέγγισης (Expressive Art Therapy, Focusing, Gestalt κ.α) συνδυασμένο με την σοφία της Αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας.
Είναι βασισμένο στην αναλυτική θεωρία του Carl Jung, για τα αρχέτυπα και το συλλογικό ασυνείδητο, που πληροφορεί το προσωπικό ασυνείδητο και το συνειδητό. Με οδηγό “Το ταξίδι του Ήρωα” του Joseph Campbell, που ανέλυσε τους μύθους και τα παραμύθια όλων των λαών και έφτιαξε τα στάδια του ταξιδιού του Ήρωα. Μέσα σε ένα πλαίσιο ασφαλείας, εχεμύθειας και εμπιστοσύνης, θα βιώσουμε μια μοναδική διάσταση του μύθου. Η πορεία μας μέσα στο λαβύρινθο, θα μας προσφέρει την βιωματική εμπειρία, να δούμε τα εμπόδια, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις του προσωπικού μας, ταξιδιού. Μετατρέποντας και αξιοποιώντας όλες τις αρχετυπικές ιδιότητες του μύθου, ως ένα πολύτιμο συμβολικό υλικό, με πολύπλευρες θεραπευτικές ιδιότητες.
Η συμμετοχή στο “Ψ” Λαβύρινθο είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Η ρουτίνα της καθημερινότητας, μας δημιουργεί την ανάγκη για κάτι καινούριο. Μια αίσθηση ότι κάτι λείπει. Τότε ενεργοποιείται το αρχέτυπο του Ήρωα, που μας βγάζει από την ζώνη ασφάλειας, για να εξερευνήσει άγνωστες περιοχές. Να ξεκινήσει ένα νέο πρότζεκτ ή να υλοποιήσει μια νέα ιδέα. Τότε πρέπει να πούμε, ναι στην περιπέτεια με την Καρδιά μας. Να παραμερίσουμε τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω και να ακολουθήσουμε την διαίσθηση μας. Η δράση κρύβει μέσα της μαγεία, χάρη και δύναμη. Όλοι οι συμμετέχοντες, βιώνουν τη διαδικασία με το δικό τους τρόπο, σαν Ήρωες μέσα από τα στάδια του ταξιδιού.
Σκοπός σεμιναρίου:
Μέσα από τη διαδρομή μας, στο Ταξίδι του Ήρωα στο λαβύρινθο, θα αντιληφθούμε και θα βιώσουμε ξεκάθαρα τις εσωτερικές σειρήνες και τα εμπόδια της ζωής μας. Όπως επίσης τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες μας. Θα πάρουμε μια αισθητική απόσταση, από τυχόν, δυσλειτουργικές συμπεριφορές. Έτσι μας γίνεται πιο ξεκάθαρο, το τι θέλουμε από εδώ και πέρα στη ζωή μας. Παίρνοντας την ευθύνη για τον εαυτό μας, αποφασίζουμε ποιος, είναι ο πραγματικός μας στόχος και βλέπουμε τι χρειάζεται να κάνουμε, για να τον επιτύχουμε.
Κόστος Σεμιναρίου:
α) Για όποιον κάνει την δική του διαδρομή στον λαβύρινθο: 120€
β) Για όποιον συμμετέχει στις διαδρομές των υπολοίπων: 60€
Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στο σεμινάριο πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:
Το ταξίδι του Ήρωα – ‘Ψ’ Λαβύρινθος, ταξιδεύει στον Πολυχώρο, στα Τάλαντα της Σύρου. – (art-therapy.center)
Για αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να κλείσετε απευθείας στην φόρμα που θα βρείτε στον σύνδεσμο, ή να μας καλέσετε στα τηλέφωνα: 22810 75404 & 6973842046
