Η Περιβαλλοντική Οργανωση Dive In Action, αποτελεί τοπικό Σύμμαχο - Πρεσβευτή της Πρωτοβουλίας 'Από τις ταινίες στη δράση για τις Κυκλάδες | From Movies to Cyclades Movement' στο νησί της Σαντορίνης και σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Ομάδα Μαντίλια του Πολιτιστικού Συλλόγου Εμπορείου, διοργανώνει την προβολή της μαγευτικής ταινίας περιβαλλοντικού περιεχομένου "Μεσόγειος: Πολιορκημένη θάλασσα".
Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 18.30 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Εμπορείου. Μετα την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση, με την κατάθεση απόψεων των θεατών, εμπνευσμένες από τα μηνύματα της ταινίας.
Η πρωτοβουλία υλοποιείται από το Cyclades Preservation Fund (CPF) σε συνεργασία με την ANEMON Productions | CINEDOC Island και υποστηρίζεται από το The Hellenic Initiative (ΤΗΙ).
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κατοίκων και επισκεπτών των Κυκλάδων μέσω των ταινιών και η κινητοποίησή τους να εκπαιδευτούν ώστε να αναλάβουν δράση για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος των νησιών.
Λίγα λόγια για την ταινία
Μαγευτικές εικόνες, υποβρύχια και εναέρια πλάνα που κόβουν την ανάσα και η συνεργασία δεκάδων επιστημόνων και τεχνικών, αναδεικνύουν την ιστορία της Μεσογείου και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει, στην εντυπωσιακή ταινία «Μεσόγειος: Πολιορκημένη θάλασσα». Η ταινία αφηγείται την ιστορία της εξέλιξης της χλωρίδας και της πανίδας της Μεσογείου, καθώς και τον αντίκτυπο της ανθρώπινης δραστηριότητας στην περιοχή, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Για τη δημιουργία της ταινιας «Μεσόγειος: Πολιορκημένη θάλασσα», συνεργάστηκαν περισσότεροι από 50 επιστήμονες και δεκάδες τεχνικοί, οι οποίοι εργάστηκαν για τέσσερα χρόνια, σε 12 χώρες. Για τα πλάνα, απαιτήθηκε ενάμισης χρόνος απαιτητικών γυρισμάτων, τα οποία έφεραν σε πέρας κορυφαία συνεργεία, χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές κινηματογράφησης των άγριων ζώων και του φυσικού περιβάλλοντος.
Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε πολλές χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο, μεταξύ των οποίων σε Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Μαρόκο, αλλά εστίασαν στην Ελλάδα ως μία από τις χώρες όπου συναντώνται πολλά από τα χαρακτηριστικά είδη του μεσογειακού οικοσυστήματος.