Επίσης διατίθεται: syrostoday.gr Lite edition
Σάββατο, 25 Μαΐου 2019
Ανατολή: 6:04 πμ - Δύση: 8:29 μμ
Γ ΕΥΡΕΣΗ ΤΙΜ.ΚΕΦΑΛΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Επικαιρότητα

Εγκρίθηκε ο αποχαρακτηρισμός του συνόλου της νήσου Γυάρου, ως ιστορικού τόπου

Με ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού...
Εγκρίθηκε ο αποχαρακτηρισμός του συνόλου της νήσου Γυάρου, ως ιστορικού τόπου

SOCIAL MEDIA

pchrisafidis
pchrisafidis
15/05/2011 15:22

Πραγμνατικά σήμερα η Γυάρος μαστίζεται από την εγκατάλειψη και τη μανία της φθοράς του χρόνου. Ταυτόχρονα, απειλείται από την παράνομη κτηνοτροφία και την καταπάτηση, αν και υπάρχει πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής των καταπατητών - κτηνοτρόφων του προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας Κυκλάδων (αριθμ. 1596/08.04.2003).
Η εγκατάλειψη της Γυάρου από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ασφαλώς δεν είναι τυχαία και το κυριότερο δεν οφείλεται σε οικονομική δυσπραγία. Στην πραγματικότητα - όπως και στην περίπτωση της Μακρονήσου - πρόκειται για μια πολιτική πρακτική που αποσκοπεί στον εκβιασμό του λαού, των πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων (που είναι συνδεδεμένες με την ιστορία του νησιού), με τρόπο ώστε να προωθηθούν εύκολα τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα: Θέλετε να αναδειχτεί ο ιστορικός τόπος της Γυάρου, θέλετε έργα και υποδομές γι' αυτό το σκοπό; Μόνο αν πατήσουν το νησί οι επιχειρήσεις ίσως γίνει κάτι τέτοιο. Αυτό είναι το δίλημμα που τίθεται με τη μέθοδο της εγκατάλειψης.
Σε αυτά τη παγίδα έπεσες και εσύ άγνωστε μου κατήγορε...Και για πιο μένος αριστερών μιλάς εγώ
εκφράζω την ταπεινή μου άποψη ΕΠΩΝΥΜΑ πάντα ,και πως να το κάνουμε αν για σένα δεν λέει τίποτα το κολαστήριο της Γυάρου για μένα λέει πολλά .

0    0
pchrisafidis
pchrisafidis
15/05/2011 11:34

To Πασοκ ως και αυτό τόλμησε...ντροπή και σε εμάς για το Δημοτικό Συμβούλιο που καταντήσαμε να έχουμε και σε όσους βάλουν την υπογραφή τους για εναν ακόμη βωμό στο θεό του κέρδους και της δήθεν ανάπτυξης.Η ιστορική μνήμη κάποιοι ,και μάλλον είναι πολλοί, φροντίζουν να γίνει ανάμνηση ,μετα παραμυθι και μετα να χαθεί ...ξερει η οικογένεια Παπανδρέου απο αυτά....

0    0
ΡΟΥΣΣΟΥ ΑΓΝΗ
ΡΟΥΣΣΟΥ ΑΓΝΗ
14/05/2011 23:02

Καλά,αυτά τα'χουμε ξανακούσει.....άμα γίνει κάτι το συζητάμε,προς το παρον,κραταμε μικρο καλάθι.........

0    0
3 σχόλια μελών

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε το άρθρο.