Επίσης διατίθεται: syrostoday.gr Lite edition
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
Ανατολή: 6:15 πμ - Δύση: 8:37 μμ
ΣΥΜΕΩΝ ΤΟΥ ΣΑΛΟΥ-ΟΝΟΥΦΡΙΟΥ

Επικαιρότητα

Κατατέθηκε στο πρωτοδικείο Σύρου ο φάκελος εξυγίανσης του Νεωρίου

Ημερομηνία εκδίκασης ορίστηκε η 6 Σεπτεμβρίου 2018
Κατατέθηκε στο πρωτοδικείο Σύρου ο φάκελος εξυγίανσης του Νεωρίου

SOCIAL MEDIA

ΣΠΑΝΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΣΠΑΝΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
10/08/2018 07:00

Η Παρασκευή 10/8/2018 είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για το Συνδικαλισμό, το Συνδικαλιστικό Κίνημα και για το Εργοστασιακό Σωματείο των Ναυπηγείων της Σύρου (Νεώριον).
Είναι η ημέρα που τελειώνει η θητεία της δοτής διοίκησης του Εργοστασιακού Σωματείου (όπως ορίστηκε από το Πρωτοδικείο) και που συντάχθηκε απροκάλυπτα υπέρ της νυν-ενδιάμεσης-μελλοντικής(?) εργοδοσίας. Μιας προσωρινής διοίκησης σωματείου με θητεία περίπου 12 μηνών (πρωτοφανής διάρκεια για προσωρινό συνδικαλιστικό όργανο στην Ελλάδα!!!) όπου κατόρθωσε:
Α/ Να διχάσει τους εργαζόμενους και να εξαλείψει κάθε πνεύμα συναδελφικότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων,
Β/ Να αποστείλει επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, και σε άλλους κρατικούς και μη λειτουργούς, και να του ζητάνε “να καταργήσει τους νόμους που στερούνται ηθικής” επειδή είναι “πεπαλαιωμένοι”, αναφερόμενη η διοίκηση του Σωματείου σε νόμους και διατάξεις του κράτους που είναι υπέρ των εργαζομένων και της διασφάλισης των θέσεων εργασίας του προσωπικού κατά την μεταβίβαση εταιρειών. Όπως επίσης να καλούν τον Πρωθυπουργό “να πάρει μια σκούπα και να σκουπίσει τα σκουπίδια της Δημοκρατίας” αναφερόμενη η διοίκηση του Σωματείου στους εργαζόμενους του Ναυπηγείου που διαφωνούν με τις ενέργειες της προσωρινής διοίκησης του σωματείου χαρακτηρίζοντάς τους επίσης “απορριπτέους” και “υπό ανθρώπινη μορφή σκουπίδια”,
Γ/ Να διαπραγματεύεται με τους υποψήφιους επενδυτές απεμπολώντας κάθε εργασιακό κεκτημένο και δικαίωμα,
Δ/ Να αποκρύπτουν κάθε ατύχημα εργατικό ή μη που συνέβη στο ναυπηγείο,
Ε/ Να αγνοούν και να καταπατούν κάθε άρθρο του Καταστατικού του Εργοστασιακού Σωματείου, και γενικά να κάνουν ενέργειες που δε συμφωνούν με τις αρχές ενός φιλεργατικού σωματείου.
ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ!!!
Η Παρασκευή 10/8/2018 είναι όμως και η ημέρα που ξεκινά η ΠΑΡΩΔΙΑ(!!!) του συνδικαλισμού του εργοστασιακού σωματείου όπως και του ΤΕΛΟΥΣ του Εργοστασιακού Σωματείου των Ναυπηγείων της Σύρου. Αυτό γιατί την προαναφερόμενη ημερομηνία που ορίστηκε να γίνουν οι αρχαιρεσίες (εκλογές) του Σωματείου ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ (κατά μια εκδοχή) Ή ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ (κατά άλλη εκδοχή).
Σύμφωνα με το Σχέδιο Εξυγίανσης του Ναυπηγείου, που έχει κατατεθεί, αναφέρεται: “...από την 30/4/2017 και εντεύθεν οι εργασιακές σχέσεις των συμβαλλομένων πρώην εργαζομένων τελούσαν σε αναστολή μέχρι την 31/12/2017 οπότε και λύθηκαν δια της οικειοθελούς αποχώρησής τους”. (1η εκδοχή)
Σύμφωνα όμως με τη “Δήλωση-Βεβαίωση” που υπέγραψαν σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου την 27/7/2018: “....την 31/12/2017 έγινε καταγγελία της Σύμβασής τους (απόλυση) από την εταιρεία ΝΑ.ΒΙ.Ε.Σ”. (2η εκδοχή)
Δηλαδή ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ή ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 31/12/2017!!!!
Βέβαια πρέπει εδώ να τονιστεί μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια: Η εταιρεία ΝΑ.ΒΙ.Ε.Σ δεν έχει κάνει αναγγελία της καταγγελίας της σύμβασης στα αρμόδια όργανα μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα που ορίζει ο νόμος.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?????
Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος που θα παραστεί στις αρχαιρεσίες του σωματείου τα γνωρίζει αυτά; Θα του γνωστοποιηθούν από την απερχόμενη (δοτή προσωρινή) διοίκηση του σωματείου;
Ποια είναι η θέση του Πρωτοδικείου;
Είναι δυνατόν να υπάρχει Εργοστασιακό Σωματείο και να κάνει μάλιστα και αρχαιρεσίες όταν όλα τα μέλη του έχουν παραιτηθεί ή απολυθεί αναδρομικά από την 31/12/2017 αλλά δεν έχει γίνει αναγγελία των απολύσεων/παραιτήσεων στις αρμόδιες αρχές;
Η ΠΑΡΩΔΙΑ σχετικά με ότι αφορά την νυν-ενδιάμεση-μελλοντική(?) εργοδοσία του Ναυπηγείου όπως επίσης και των λακέδων ψευτο-συνδικαλιστών του Ναυπηγείου συνεχίζεται.......

1    0
ΣΠΑΝΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΣΠΑΝΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
07/08/2018 04:06

Εκκωφαντική είναι η σιωπή που τηρούν οι:
Α/ Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Γ.Μαραγκός
Β/ Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γ.Λεονταρίτης
Γ/ Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά) της Σύρου,
σχετικά με την κατάθεση του Σχεδίου Εξυγίανσης του Νεωρίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείου Σύρου και τα «κουρέματα» που ζητούνται να εφαρμοστούν στις οφειλές του Νεωρίου (δηλαδή των ιδιοκτητών του) προς το Δήμο.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;;;
Το «κούρεμα» των οφειλών του Νεωρίου προς το Δήμο σε ποσοστό 85,67%, που επιζητά η εταιρεία ΝΑ.ΒΙ.Ε.Σ. και που θα αναλάβει να καταβάλει (???) η Νέα Εταιρεία ONEX (Πάνος Ξενοκώστας), τους φαίνεται ασήμαντο και ανάξιο αναφοράς;
Μήπως δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα χρέη του Νεωρίου προς το Δήμο είναι: 418.448,25 €, και προς τη Δ.Ε.Υ.Α.Ε. είναι: 481.177,18 €, και μετά το «κούρεμα» σε ποσοστό 85,67% ο Δήμος θα λάβει: 59.973,16 €, και η Δ.Ε.Υ.Α.Ε. θα λάβει 68.963,65 €;;;; Και αυτά τα ποσά θα τα λάβει σε 24 άτοκες ισόποσες μηνιαίες δόσεις, χωρίς επιβολή τόκων, προστίμων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων!!!!!!
Του «ελληνοαμερικάνου» από τη Λαμία, Πάνου Ξενοκώστα, δεν του φτάνει που θα πάρει το Ναυπηγείο ΤΖΑΜΠΑ (41.551.571,00 € που θα αποπληρωθούν σε 23 χρόνια!!!!) και χωρίς εργαζόμενους (έχουν όλοι οι εργαζόμενοι απολυθεί από την 31/12/2017), θέλει να ρίξει έξω οικονομικά και το Δήμο Σύρου Ερμούπολης;
Γιατί ο Δήμαρχος και διάφοροι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν επιθυμούν «ΚΥΡΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» στη εκδίκαση του Σχεδίου Εξυγίανσης στο δικαστήριο παρά επιθυμούν τη συναίνεση στη χαριστική ρύθμιση των χρεών του Νεωρίου και των ιδιοκτητών του προς το Δήμο;
Υπάρχει εκβιασμός από τους γνωστούς τραμπούκους/λακέδες της (νυν – ενδιάμεσης – μελλοντικής???) εργοδοσίας του Ναυπηγείου ή συναλλαγή;;;;
Για το «καλό του Νεωρίου και των (250 περίπου απολυμένων) εργαζομένων» δεν τολμά να μιλήσει κανένας για το σκανδαλώδες χάρισμα των οφειλών του επιχειρηματία-ιδιώτη προς το Δήμο. Για το καλό της Σύρου και των 22.000 περίπου δημοτών της ποιος θα μιλήσει;;; Για τα χρήματα που θα χαριστούν στον «Επενδυτή» και θα τα χρεωθούν οι δημότες θα λογοδοτήσει κανένας;;;

1    0
ΣΠΑΝΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΣΠΑΝΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
30/07/2018 04:59

Με μεγάλο προβληματισμό διάβασα την «Ανακοίνωση» του δοτού Εργοστασιακού Σωματείου του Ναυπηγείου που με βαρύγδουπες εκφράσεις αναφέρεται σε «Νέα Εποχή για το Νεώριο, τους εργαζόμενους και όλη τη Σύρο που είναι γεγονός» όπως και για «….σεβασμό προς όλους με στόχο την ανάπτυξη, την εξέλιξη και την ευημερία όλων μας» (sic)!!!
Η μεγάλη ανησυχία και ο προβληματισμός μου προέρχεται από την πληροφόρηση που είχα ότι:
«Το δοτό Εργοστασιακό Σωματείο του Ναυπηγείου απέκρυψε και συνεχίζει να αποκρύπτει το σοβαρότατο τραυματισμό εργαζόμενου στο Ναυπηγείο, ο οποίος εργαζόμενος ήταν πρώην συνδικαλιστής και μάλιστα και πρώην Πρόεδρος».
Αυτή λοιπόν είναι η «Νέα Εποχή του Νεωρίου για τους εργαζόμενους» που ευαγγελίζεται το δοτό προεδρείο του σωματείου;;; Γιατί το μόνο που διαπιστώνω είναι παλιές κατακριτέες πρακτικές που ακολουθούσαν οι προηγούμενες διοικήσεις του Ναυπηγείου που συνεχίζονται μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό.
Γιατί άραγε αποκρύφτηκε και συνεχίζει να αποκρύβεται από τις υπεύθυνες αρχές και από τις αρμόδιες υπηρεσίες αυτό το σοβαρό εργατικό ατύχημα;;; Ποιος έδωσε τις εντολές για αυτήν την αποσιώπηση των γεγονότων;;; Μήπως για να μην αποκαλυφθεί η σωρεία των παραβιάσεων, των παρατυπιών, των ανομιών, όπως επίσης και των αδιευκρίνιστων εργασιακών σχέσεων που επικρατούν στο Ναυπηγείο με τους πρώην (?) ενδιάμεσους και μελλοντικούς (?) εργοδότες;;;
Το σοβαρότατο εργατικό ατύχημα έλαβε χώρα στο Ναυπηγείο την προηγούμενη εβδομάδα, και παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή του εργαζόμενου (σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό), ο οποίος νοσηλεύτηκε στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου.
Με περισσή φροντίδα και επιμέλεια φρόντισε το δοτό Προεδρείο του Σωματείου τα εξής:
1/ Να μην αναγραφεί το εργατικό ατύχημα στο «Βιβλίο Συμβάντων» του Τεχνικού Ασφαλείας (ο οποίος Τεχνικός Ασφαλείας: α/ δηλώνει πάντα την άγνοια του σε οποιοδήποτε περιστατικό που εμπίπτει στον τομέα ευθύνης του με τη μόνιμη δικαιολογία ότι απουσίαζε εκτός Σύρου και δεν έχει ενημερωθεί, β/ έχει αδιευκρίνιστες σχέσεις εργασίας με την «Ενδιάμεση κατάσταση λειτουργίας» του Εργολάβου που εκμεταλλεύεται το Ναυπηγείο (που του έχει παραχωρηθεί/μεταβιβαστεί από τη ΝΑ.ΒΙ.Ε.Σ., και είναι πλήρους εμπιστοσύνης και συνεργάτης της ONEX, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Π.Ξενοκώστα).
2/ Να μην γίνει αναγγελία εργατικού ατυχήματος από τον Εργολάβο που απασχολούσε τον εργαζόμενο στις αρμόδιες αρχές (βλέπε Επιθεώρηση Εργασίας και Λιμεναρχείο).
3/ Να μην αναγραφεί τίποτα στο Βιβλίο Συμβάντων της Πύλης του Ναυπηγείου όπως και να μην σημειωθεί η έξοδος του εργαζομένου με αυτοκίνητο από το Ναυπηγείο (και όχι με ασθενοφόρο, μην «καρφωθούμε» κιόλας…..).
4/ Να μην αναγραφεί και να μην ανακοινωθεί ο πραγματικός λόγος εισόδου του εργαζόμενου στο Νοσοκομείο όπως και η κατάσταση του τραύματός του καθώς και ο τρόπος που προήλθε αυτός ο τραυματισμός.
5/ Να εξασφαλιστεί η «σιωπή» του εργαζόμενου καθ’ όλη τη διάρκεια νοσηλείας του και μετά την έξοδό του από το Νοσοκομείο, με τη διαβεβαίωση ότι «μη μιλήσεις εσύ και εδώ είμαστε εμείς….» (υπονοώντας ότι στη «Νέα Εποχή του Ναυπηγείου» οι πόρτες γι’ αυτόν θα είναι ανοιχτές).
Δυστυχώς διαπιστώνω κάθε μέρα όλο και πιο πολύ την ανοχή, και σε πολλές περιπτώσεις τη συνενοχή, όλων των αρμόδιων υπηρεσιών σε ότι έχει σχέση με τη λειτουργία του Ναυπηγείου.
Η «σιωπή» όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, των εργαζομένων του Ναυπηγείου (που σύμφωνα με το Σχέδιο Εξυγίανσης του Ναυπηγείου: «από την 30/4/2017 και εντεύθεν οι εργασιακές σχέσεις των συμβαλλόμενων πρώην εργαζόμενων τελούσαν σε αναστολή μέχρι την 31/12/2017, οπότε και λύθηκαν δια της οικειοθελούς αποχωρήσεώς τους.», [ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ]), όπως και μεγάλης μερίδας των κατοίκων της Σύρου, στις παραβιάσεις, παρατυπίες και ανομίες που συμβαίνουν στο Ναυπηγείο δεν τους απενοχοποιεί αλλά και ούτε θα εμποδίσει την ανάπτυξη και την ευημερία του Ναυπηγείου και πιθανόν κατ’ επέκταση της Σύρου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η «σιωπή» και η συγκάλυψη δε θα οδηγήσει στη λειτουργία ενός σύγχρονου Ναυπηγείου που θα σέβεται τους νόμους, τους εργαζόμενους και τους υπόλοιπους πολίτες.
Αν δεν αντιδράσουν οι σωστά σκεπτόμενοι πολίτες, οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι θα επικρατήσουν οι τραμπούκοι/λακέδες της εργοδοσίας και οι εργοδότες τους και θα έχουμε πάλι την παρασιτική λειτουργία του Ναυπηγείου προς όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες και δραστηριότητες της Σύρου.
ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ???????

2    0
λαγος κουτος
λαγος κουτος
27/07/2018 15:26

παιδια καλη αρχη μακρι να πανε ολα καλα.
εμεις ακομη και τωρα (οι απεξω απο το νεωριο) ειμαστε προετοιμασμενοι ηδη αφου ολο το διαστημα που λειτουργειτε εχουμε προμηθευτει μασκες οξυγονου και ωτοασπιδες αφου τα ντουμανια και ο θορυβος ο οποιος υπαρχει και μετα τις 12 το βραδυ .
θα επρεπε να ντρεπεστε που εν μεσω καλοκαιρινης σεζον αυγουστο μηνα σχεδον βαρατε αμμοβολη .
να ανοιξει το νεωριο ρε παιδια κανεις δε θελει να μην ανοιξει αλλα οπως εσεις θελετε να σας σεβομαστε εσεις γιατι δε σεβεστε εμας?
ειστε 500 ατομα μεσα και ειμαστε 20000 απεξω ημαρτον με την ασεβεια σας.

2    0
4 σχόλια μελών

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε το άρθρο.