Επίσης διατίθεται: syrostoday.gr Lite edition
Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
Ανατολή: 6:05 πμ - Δύση: 8:29 μμ
ΣΥΜΕΩΝ ΘΑΥΜΑΣΤΟΡΕΙΤΟΥ

Επικαιρότητα

"Η Δημοτική μας αρχή αποτελεί τον πλέον αναξιόπιστο συνομιλητή"

Ο συνδυασμός "Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο" , για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
"Η Δημοτική μας αρχή αποτελεί τον πλέον αναξιόπιστο συνομιλητή"

SOCIAL MEDIA

Ρούσσος Ιωσήφ
Ρούσσος Ιωσήφ
20/02/2019 18:43

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΛΕΞΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΕ ΟΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ.
ΦΑΝΗΚΕ ΠΟΣΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ.

13    2
Roussou Katerina
Roussou Katerina
20/02/2019 18:26

Το Πανεπιστήμιο μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον σταθερό συνομιλητή και συνεργάτη της δημοτικής αρχής. Εδώ είναι όλο το ζουμί στα τελευταία αυτά λόγια.
Το Πανεπιστήμιο όπως το γεωλογικό πάρκο και οτιδήποτε παράγει κάτι ποιοτικό για τη Σύρο, ενισχύοντας και αναδεικνύοντας την πολιτιστική κουλτούρα και κληρονομιά της, πρέπει να έχει λόγο και ειλικρινή υποστήριξη από τη δημοτική αρχή.

12    2
Πετρίδης Γιάννης
Πετρίδης Γιάννης
20/02/2019 15:59

Τι σας κάνει εντύπωση;
Εδώ δεν είχε (ή έκανε ότι δεν είχε) πάρει χαμπάρι ότι ήταν έτοιμο το υπουργείο να πάει την έδρα στη Σάμο κι αν δεν είχαν κάνει κίνηση κάποιοι από τη σημερινή μειοψηφία, θα είχε μεταφερθεί ήδη εκεί.
Από την αρχή της θητείας της η σημερινή δημοτική αρχή δε φάνηκε να καλοβλέπει την όποια αξιοποίηση ή επέκταση του πανεπιστημίου. Θεωρούσε ότι δε βοηθάει στο νούμερο ένα στόχο της που είναι ο τουρισμός (λέμε τώρα). Αντίστοιχες κωλοτούμπες δεν έγιναν και με το στρατόπεδο;
Δηλαδή θα μας χαλούσε σα νησί να έχουμε άλλο ένα τμήμα πανεπιστημίου με άλλους 500-600 φοιτητές σε βάθος 3-4 ετών. Δε θα νοίκιαζαν σπίτι αυτοί; Δε θα έτρωγαν, έπιναν διασκέδαζω εδώ; Ακόμη και τουριστικά - οικονομικά να το βλέπαμε.
Το κυριότερο όμως, που είναι και το πιο λυπηρό, δε θα έπρεπε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό να ικανοποίησουμε όλες τις προϋποθέσεις, για να έχουμε στο σύνολο 1000-1200 νέα μυαλά να κυκλοφορούν στο νησί μας;
Ακόμη όμως και το υπάρχον τμήμα που αξιοποιήθηκε προς όφελος του νησιού;
Σε τι πράγμα ρωτήθηκε η γνώμη του για κάτι που απασχολεί το νησί μας;
Τόσο λοιπόν το μέτρησε ο δήμος από την αρχή.

14    1
3 σχόλια μελών

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε το άρθρο.