Επίσης διατίθεται: syrostoday.gr Lite edition
Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019
Ανατολή: 7:21 πμ - Δύση: 5:02 μμ
ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΜΕΔΙΟΛΑΝΩΝ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Αμβρόσιος

Άρθρα

Ερωτήματα μιας συνέντευξης τύπου

Του Οικονομολόγου, Γιώργου Καρακατσάνη.
Ερωτήματα μιας συνέντευξης τύπου

SOCIAL MEDIA

Σημείωση του syrostoday.gr: Οι άνωθι εκφραζόμενες απόψεις ανήκουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στον συντάκτη και δεν αντικατοπτρίζουν την επίσημη θέση του syrostoday.gr, των συντακτών και της ιδιοκτησίας του. Το μέσο αναπαραγάγει ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο συντάκτης, ο οποίος και φέρει την αποκλειστική ευθύνη των γραφόμενών του. Πάγια θέση της ιδιοκτησίας του syrostoday.gr αποτελεί η φιλοξενία ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των απόψεων, ανεξαρτήτως πολιτικών, θρησκευτικών ή αλλων πεποιθήσεων, αρκεί αυτές να είναι επώνυμες και να μην εμπεριέχουν υβριστικό περιεχόμενο, το οποίο προσβάλλει τα χρηστά ήθη. Το syrostoday.gr δεσμεύεται να δημοσιεύει οποιαδήποτε επώνυμη απάντηση, θιγόμενου ή μη, στα επώνυμα δελτία τύπου που αναδημοσιεύει.
Christos Roussos
12/04/2019 14:10

Πολύ σωστή τοποθέτηση του κ.Καρακατσάνη ως επιστήμων και κάτοικος του νησιού.. προσωπικά συμφωνώ στα περισσότερα από τα οποία αναφέρει. Άραγε θα εμφανιστούν συνδικαλιστές του Βροντάδου και φίλοι της Χρυσής αυγής / υπάλληλοι της εργατοώρας να του πουν ότι και εκείνος είναι "παράσιτο" ? Άλλωστε έχουμε δει πολλά επώνυμα σχόλια από άτομα με επιστημονικό υπόβαθρο που έπεσε σήμα για να τα "τραμπουκίσουν" οι γνωστοί καγκουρόβρονταδούσηδες του πληκτρολογίου... Ή μήπως έπεσε σήμα να σωπάσουν τα κοράκια της αμμοβολής?

Michael Mantrekas
12/04/2019 14:00

Θα συμφωνήσω με τα πολύ εύλογα ερωτήματα που θέτει ο κ. Καρακατσάνης. Τα σχόλια δε των αναγνωστών τόσο στην κύρια συνέντευξη, όσο και στη "διευκρινιστική επιστολή" δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες. Παρερμηνείες σχετικά με το ρόλο των συγκεκριμένων "συνδικαλιστών", τον αριθμό των κατοίκων που καταγγέλλουν τις εγκληματικές πρακτικές του Νεωρίου (κάτι παραπάνω από 10...), αλλά και την απροκάλυπτη συμμετοχή (και συνενοχή) στις πρακτικές αυτές των τοπικών πολιτικών (πλειοψηφικών και μειοψηφικών) και εκκλησιαστικών αρχών που ως καλοί μαθητές ακούνε και δεν μιλάνε (καθώς προφανώς "δεν ξέρουν τίποτα για το φόνο"...). Μόνο μια απαραίτητη θεωρώ διευκρίνηση: Τα όρια της "όχλησης" της "βαριάς βιομηχανίας" δεν πρέπει να είναι ανεξέλεγκτα. Δεν πρέπει να θυσιάζεται ούτε η υγεία των κατοίκων, ούτε η ησυχία τους τις ώρες που αυτό προβλέπεται από το νόμο, ούτε το περιβάλλον, ούτε οι εργασίες εκείνων που έχουν επενδύσει στον τουριστικό κλάδο της Σύρου και συγκεκριμένα της Ερμούπολης. Για να μην πάμε σε άλλα ζητήματα σχετικά με τους ποιους τελικά ωφελεί αυτή η ανάπτυξη και το πόσα χρήματα μένουν πραγματικά στο νησί. Ο κόσμος δεν λέει όχι στο Νεώριο. Λέει όχι σε ΑΥΤΟ το Νεώριο. Με αυτές τις συνθήκες εργασίας, με αυτούς τους εργολάβους και τα εξωτερικά συνεργεία που λειτουργούν υπό άγνωστο καθεστώς, με τα υποτυπώδη ή ανύπαρκτα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, με την ανοικτή αμμοβολή, με την ρύπανση του αέρα και της θάλασσας και με τη διαρκή ηχορύπανση. Επιπλέον λέει όχι στον "τσαμπουκά" ορισμένων που δυστυχώς οι υπόλοιποι τους έχουν εκλέξει για εκπροσώπους τους. Ένα ψευτοτσαμπουκά που τον είδαμε στα επεισόδια στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, στην απαγόρευση εισόδου σε ελεγκτές κρατικών υπηρεσιών και δικαστικούς λειτουργούς και εσχάτως (αλλά και παλαιότερα) σε συνεντεύξεις τύπου. Λέει όχι στους "νταήδες" που θέλουν να μας πουν ότι το νησί είναι δικό τους (ή μάλλον των αφεντικών τους) και ότι πάνω από όλα είναι το δικό τους μεροκάματο (και κυρίως τα κέρδη των αφεντικών τους). Ο κόσμος λοιπόν ξυπνάει και αντιδράει. Και για να απαντήσω και σε έναν "εκπρόσωπο" των εργαζομένων αυτό γίνεται τώρα και όχι πριν από 25 χρόνια γιατί ο κόσμος προχωράει, ενημερώνεται, μαθαίνει, συνεργάζεται κι διεκδικεί. Οι δε μέθοδοι οικονομικής ανάπτυξης εξελίσσονται επίσης και αποφέρουν έσοδα στο νησί και με άλλους τρόπους. Μόνο κάποιοι παραμένουν στις εποχές, τις νοοτροπίες και τις πρακτικές των μαγκουροφόρων.