Εστιατόρια στις Κυκλάδες, εστιατόρια στα Δωδεκάνησα: δυο από τις δυναμικές, συναρπαστικές γαστρονομικές σκηνές της Ελλάδας, που κάθε χρόνο μοιράζονται τη μερίδα του λέοντος στις βραβεύσεις των Χρυσών Σκούφων και των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας. Με γευστικές προτάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα από την αυθεντική γεύση της παράδοσης στα καλύτερά της, μέχρι τη δημιουργική κουζίνα στα πιο αιχμηρά της, δε χρειάζεται να σας πείσουμε για τους λόγους που πρέπει να γνωρίσετε τις κορυφαίες διευθύνσεις καλοφαγίας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Αρκεί να σας τις συγκεντρώσουμε όλες εδώ, μαζεμένες και νοικοκυρεμένες, στον πιο απαραίτητο γαστρονομικό οδηγό για το καλοκαίρι που έρχεται. Παρακαλούμε!
Στη Σύρο
"Ηλιοβασίλεμα" / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Στυλάτη σάλα στα λευκά και τραπέζια κάτω από πέργκολα, σε μικρή απόσταση από την παραλία του Γαλησσά. Εστιατόριο-προορισμός το Ηλιοβασίλεμα, με τον σεφ-ιδιοκτήτη Κώστα Μπουγιούρη να αναδεικνύει τις γεύσεις με άριστη πρώτη ύλη και ευρηματικούς συνδυασμούς, ισορροπώντας την παράδοση με μια σύγχρονη ματιά. Θαλασσινά ημέρας από το νησί, κρεατικά και λαχανικά από κυκλαδίτες παραγωγούς. Τοπικά τυριά ωρίμανσης και επιμελημένη λίστα κρασιών, με έμφαση στον συριανό και τον κυκλαδίτικο αμπελώνα.
"Avant Garden" / Top Notch

Στην ατμοσφαιρική εσωτερική αυλή του πέτρινου αρχοντικού του 1830, απέναντι από το θέατρο Απόλλων, ο σεφ-ιδιοκτήτης του Avant Garden Κωνσταντίνος Μπουραντάς σερβίρει μια φίνα, προσωπική κουζίνα με σύνθετα πιάτα, όπου τα εξαιρετικά υλικά, η ισορροπία και η άψογη τεχνική υπηρετούν τη νοστιμιά. Αρκετές αναφορές σε ελληνικές γεύσεις και χρήση πολλών τοπικών προϊόντων χωρίς να λείπουν τα διεθνή στοιχεία, σ’ ένα μενού που αλλάζει ακολουθώντας τις εποχές και τη δημιουργικότητα του σεφ. Προσεγμένη λίστα κρασιών και κοκτέιλ από το κομψό μπαρ, στον ίδιο πανέμορφο χώρο.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο.